Potresna priča ― Prodali su vjenčano prstenje da bi kupili lijekove bolesnoj kćeri: Ono što je učinio svećenik, zadivilo je mnoge

Svećenik Gianni Vettorello priskočio je u pomoć bračnom paru nakon što je u lokalnim novinama pročitao da su morali prodati vjenčano prstenje kako bi kupili osnovne namirnice.

Talijanski svećenik Gianni Vettorello priskočio je u pomoć bračnom paru nakon što je u lokalnim novinama pročitao da su morali prodati vjenčano prstenje kako bi kupili osnovne namirnice, piše Local.  45-godišnji Diego iz talijanskog Roviga prije četiri godine je ostao bez posla, nakon što je 16 godina radio u pošti. - Moja sveučilišna diploma i specijalizacija mi nisu pomogle u traženju novog zaposlenja - kazao je otac osmogodišnjakinje.

Diego i supruga su u te četiri godine prodali većinu imovine kako bi kupili osnovne namirnice, a najgori trenutak je nastupio kada im se prošle zime kćer razboljela, a oni nisu imali novca za lijekove. Nakon što su sve prodali, preživljavali su samo zbog pomoći lokalnih vlasti i Caritasa, što im je bilo dovoljno za "pokrivanje" troškova za hranu i stanovanje, prenosi Večernji

Otac Vettorello je tužnu priču o preživljavanju pročitao u novinama i odmah je stupio u kontakt s obitelji. - Odmah sam im dao novac kako bi mogli pokriti osnovne troškove - rekao je svećenik.

Potom je preko svog Facebook profila pozivao da se pomogne obitelji i akcija je naišla na odličan odaziv. Novac su donirali članovi njegove župe, svećenici, ali i nepoznati ljudi koji nisu povezani sa župom. Jedna gospođa je čak dala novac koji je dobila kao poklon za pogreb svog supruga nakon stravičnog potresa u Italiji. Drugi su donirali zlato i pomogli u traženju posla Diegu i njegovoj supruzi.

- Uspio sam napraviti novo prstenje. Kada sam ga odnio obitelji, rasplakali su se i grlili me - prisjetio se svećenik. Dodao je da je najvažniji zadatak roditeljima osmogodišnjakinje pronaći posao kako bi im se vratilo poštovanje.  - Posao omogućava da svakoga dana odu iz kuće uzdignute glave - zaključio je otac Gianni Vettorello.