SAD izašao iz UNESCO-a – organizacije koja promiče pobačaj, LGTB ‘kulturu’ i radikalni seksualni odgoj djece

Predsjednik Trump povukao Sjedinjene Države iz organizacije UNESCO, agencije UN-a, koja zagovara pobačaj, LGTB aktivizam i radikalni seksualni odgoj za malu djecu.

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) godinama je “gurala” teme koje agresivno zagovaraju pobačaj i LGBT “kulturu” i to na način na koji se to treba afirmativno podučavati djeci, piše lifesitenews.com.

Sjedinjene Američke Države zabrinute su glede “dospjelih neplaćenih obveza u UNESCO-u, te potrebe za temeljnim reformama u organizaciji, kao i nastavka kontinuirane anti-izraelske pristranosti u UNESCO-u”, izjavila je glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert u priopćenju, te dodala: “Ova odluka nije donesena lagano.”

Godine 2016. UNESCO je objavio izvješće koje kaže kako bi djeca trebala primiti “nepristrane i točne informacije o spolnoj orijentaciji i rodnom identitetu ili izražavanju istog”. Izvješće je pozvalo zemlje članice da se to učini “kroz informativne kampanje i partnerstva s civilnim društvom i širom školskom zajednicom”. To je vrlo značajno jer UNESCO ima čak 195 zemalja članica, te još 10 pridruženih.

Godine 2014. UNESCO je rekao da je važan dio obrazovanja djece poučavati ih kako bi znali na koji način i gdje otići na pobačaj i biti tolerantan prema homoseksualnom načinu života.

“Mjere takve specifične politike” prema djeci su potrebne kako bi se osiguralo da djeca “nauče u školi važnost tolerancije”, tvrdi UNESCO.

Godine 2010. UNESCO je objavio smjernice koje govore: “nikada nije prerano započeti razgovor s djecom o seksualnim pitanjima”, a djecu kao mlade već od pete godine treba podučavati o masturbaciji.

“Sjedinjene Države upozorile su ravnatelja da želi ostati povezana s UNESCO-om kao ne-član promatrač  kako bi pridonijela američkim stajalištima, perspektivama i stručnosti o nekim važnim pitanjima koja je poduzela organizacija”, rekla je Nauert. To uključuje “zaštitu svjetske baštine, zagovaranje slobode govora i tiska, te promicanje znanstvene suradnje i obrazovanja”.

Povlačenje SAD-a iz kontroverznog agencije UN-a stupit će na snagu 31. prosinca 2018. godine.

U travnju 2017., Trump je povukao američku podršku UNFPA-e zbog sudjelovanja u režimu prinudnog pobačaja u Kini.

Predsjednik Obama smanjio je američko financiranje UNESCO-u 2011. “nakon što je skupina priznala Palestince kao punopravne članice, slijedeći zakonodavstvo iz 1990. i 1994. godine, koja određuje takav prestanak bilo koje agencije Ujedinjenih naroda koja daje punopravno članstvo Palestincima”, objasnio je New York Times. Trumpov potez danas je “značajna eskalacija Sjedinjenih Država u svojoj kritici tijela Ujedinjenih naroda”, donosi Narod.hr.