Svjedočanstvo iračke djevojčice posramilo svijet

Oko 125.000 iračkih kršćana bilo je prisiljeno napustiti vlastite domove pred progonima ISIS-a, nakon što im je ponuđeno da prijeđu na islam ili će ostati bez glave.

Dio je slijedio monahe i biskupe koji su očajno nastojali sačuvati baštinu kršćanskih enklava na sjeveru Iraka. Samostan sv. Mateja, u kojem se molilo aramejski (Isusov jezik) od 4. stoljeća, suočava se s nesigurnom budućnošću. Nakon uništenja vjerojatnog groba proroka Jone u Mosulu, čini se da više nijedno mjesto nije sigurno. Sve u svemu, vlada slika gorkog poraza i neizmjerne neizvjesnosti.

No, jedna iračka djevojčica priča nam drugačiju priču. Zove se Myriam. Nakon što je napustila svoj dom u Qaraquoshu, desetogodišnja djevojčica razgovarala je za televiziju SAT7 o svom životu i vjeri, kako nastavlja život zahvaljujući opraštanju. Njezina poruka je milosrđe, nada i ljubav. “Bog nas sve voli” – rekla je u razgovoru. “Bog voli svakoga.”

Myriam završava razgovor pjevanjem svoje omiljene pjesme. Kršćani, rekao je jednom sv. Ivan Pavao II., su ljudi Uskrsa, pa čak kada su okruženi beznađem. Aleluja je njihova pjesma.

Pogledajte priloženi video, koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Naravno, poslušajte pjesmu pred kraj.

Označeno u