Učenici u Indiji svjedočili ukazanju Djevice Marije i ozdravljenju jedne djevojčice,

Učenici hinduističke i katoličke vjeroispovijesti u Indiji tvrde da su svjedočili Kristovom ukazanju i ukazanjima Djevice Marije popraćenima mirisom jasmina, te ozdravljenju jedne djevojčice.

Ukazanja su se dogodila u crkvi sv. Ambrozija i u osnovnoj školi u mjestu Edavanakkad u jugozapadnoj saveznoj državi Kerala. Župa i škola nalaze se pod nadbiskupijom Verapoly. Prema svjedočenjima, ukazanja Djevice Marije dogodila su se u razdoblju od dva dana.

Fra Merton D'Silva  izjavio je za portal Matters India da su nadbiskupske vlasti oprezne s ovim slučajem te još nisu intervenirale. Portal Matters India je objavio broj ukazanja na temelju bilješke na župnoj ploči fra Mathewa D'Cunha.

Ukazanja su navodno započela 28. rujna kada je Krishnaveda, inače učenica hinduističke vjeroispovijesti, otišla u crkvu pomoliti se za zacjeljenje uha. Na uho je stavila malo svete vode, a kasnije je ostalim učenicima ispričala da joj je voda odmah pomogla.

U trenutku kada su djeca izašla iz škole i otišla se pomoliti u crkvu, ugledala su na nebu bičevanog Krista. Pomolili su se Isusu, a nakon toga su u crkvi zahvalili Bogu što je zacijelio Krishnavedaino uho.
Ambrosiya, jedina djevojčica katoličke vjeroispovijesti među učenicima, ponudila se da vodi ostale kroz molitvu krunice. Međutim, nije znala moliti otajstva svjetla te je zatražila pomoć od učiteljice.
Jedna od djevojčica, Anusree, rekla je učiteljici da je Blažena Djevica Marija stajala pred oltarom, a učenici su također rekli da su osjetili miris jasmina. Djevica Marija im je navodno rekla da joj se približe.

Dok ih je učiteljica vodila iz crkve, djeca su rekla da ih je Gospa slijedila i molila ih da ne odlaze. Učiteljica je to otišla ispričati ostalim učiteljima, a djeca su otišla kod fra D'Silve.
Fra D'Silva je potom odveo djecu natrag u crkvu da se zajedno pomole, a djeca su tvrdila da još uvijek vide Djevicu Mariju pred oltarom. Odrasli nisu ništa vidjeli.

Djevica Marija im je obećala, kako kažu, da će im pomoći sa školskim obvezama te im je obećala poslati Duha Svetoga. Također im je rekla da će ih odvesti u raj.
Kad se vijest o ukazanju proširila, ljudi su počeli dolaziti u crkvu, a roditelji su odveli djecu kući.

Velika grupa ljudi, uključujući i djecu koja su već svjedočila ukazanju, molila je krunicu 3. listopada kada su najednom svi osjetili miris jasmina. Djeca su rekla da su opet vidjela Djevicu Mariju.
Svećenik ih je zamolio da točno pokažu mjesto ukazanja. Ostali u crkvi su rekli da vide jarku svjetlost, a svećenik je pak osjetio kako ga netko tapša po glavi. Mnogi su rekli da su tijekom molitve primili dar pokajanja. Crkva je tada najavila noćno bdjenje za 12. listopada koje se i održalo. Prema javljanju lokalnih portala, u tijeku je istraga.