Uskrsna čestitka i blagoslov iz Jeruzelama

Treba nam molitva koja je upućena Bogu za osobe koje hode putem križa, za one koji pate na ovim prostorima i u čitavom svijetu, i za sve one koji trpe u tišini; za izbjeglice, tražitelje azila i raseljene osobe; za one koji su ugnjetavani, za one koji su u potrebi i oskudici; za sve žrtve nasilja i diskriminacije, i za sve one koji se bore za pravdu i pomirenje – poručili su prigodom Uskrsa patrijarsi i kršćanski vođe Jeruzalema, uključujući nadbiskupa Pierbattistu Pizzaballu, apostolskog administratora latinskog patrijarhata i oca Francesca Pattona, kustosa Svete zemlje.

Iz Jeruzalema, mjesta gdje je Krist uskrsnuo od mrtvih, šaljemo svoj blagoslov vjernicima koji slave svetkovinu Uskrsnuća u ovo blagoslovljeno vrijeme – napisali su poglavari kršćanskih Crkvi u svojoj poruci i podsjetili – Ovo je vrijeme kada se kršćanska obitelj u svijetu prisjeća Božjeg spasenjskog djela u životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Jeruzalem, grad nade i uskrsnuća, ostaje sveti simbol Božjeg spasenja i odraz nebeskog Jeruzalema koji će tek doći.

Zapravo, to sveto zajedničko i duhovno obilježje Jeruzalema i dalje je svjetionik nade, mira i života za ljude ovoga područja i čitavoga svijeta. Molimo da mi  ovdje, u Svetoj zemlji, možemo nastaviti nesmetano ispunjavati svoju svetu dužnost kao očitovanje živoga Evanđelja, da bismo služili siromašnima i onima koji traže pravdu, te kako bi hodili u svjetlu ljubavi uskrslog Krista – istaknuli su kršćanske vođe, a prenijela katolička agencija Sir.

Označeno u