VIDEO: Francuske vlasti ruše neo-gotičke crkve jer ih je neisplativo održavati, nasuprot tome financiraju izgradnje džamija.

To je politički korektno i uklonit će problem „radikalizacije.“

 Prema objavi francuskog senata, 2800 crkava diljem Francuske, od kojih su mnoge stoljećima stare, biti će srušene budući da troškovi restauracije premašuju troškove – rušenja.

Crkva, čije je rušenje prikazano na videu, je neo-gotičko remek-djelo u gradu Abbeville, i datira iz 1868. Crkva nosi naziv Église Saint-Jacques d’Abbeville, a srušena je još 2013., za što su troškovi iznosili 350.000 eura. Razlog rušenja već smo spomenuli.

Kako je broj autohtonih Francuza u Francuskoj svake godine sve manji, uslijed niske stope nataliteta i velikog broja imigranata, tako se osjetno smanjio i broj vjernika. Za mnoge gradove u Francuskoj, a posebno one u kojima su kršćani manjina, manjak interesa te visoka cijena zemljišta na kojima se nalaze ove crkve jednostavno nisu dovoljan razlog za restauracije ovih građevina. Gradonačelnici tako radije odabiru jeftinije rušenje u odnosu na skupo restauriranje.

S druge strane, britanski The Guardian izvijestio je kako francuske vlasti financiraju izgradnju – džamija. Velika džamija u Parizu nedavno je tako modernizirana, te je dobila pomični krov, sličan onima na nogometnim stadionima. Već godinama postoje planovi o izgradnji stotina džamija, a oni se ujedno i provode u djela svake godine, s obzirom da u zemlju paralelno svake godine dolazi više tisuća imigranata – muslimana.

Kamere su proteklih dana zabilježile i deložaciju svećenika i vjernika iz pariške crkve St. Rita, koja je također predviđena za rušenje kako bi se na njenom mjestu izgradili parkiralište i zgrada.

Međutim, ova crkva bila je u vlasništvu vjerske organizacije Katolika i apostolskih kapela, te je bila zatvorena proteklih godinu dana, budući da se organizacija odlučila na prodaju njenog zemljišta.

Francuska se tako osim po demografskom pitanju, kao i pitanju najobičnije sigurnosti, suočila i s očitim mjerama kulturocida i vjerske diskriminacije.


Izvor: Katolisches info / Breitbart London / The Guardian / Tribun