(VIDEO) Mark Wahlberg o vjeri i Katoličkoj crkvi: Želim da moja djeca imaju dobre svećenike u životu, kao što sam imao i ja

Slavni američki glumac Mark Wahlberg, poznat po isticanju pripadnosti Katoličkoj crkvi, objavio je video u kojem kaže da će se moliti za svećenička zvanja te da podržava rad Nacionalne konferencije povjerenika za duhovna zvanja.

“Želim da znate da imate moju podršku za svoj rad u poticanju svećeničkih zvanja jer želim da moja djeca i buduće generacije imaju dobre svećenike u svojim životima, baš kao što sam imao i ja”, kaže Wahlberg u videu objavljenom na Facebooku Svećeničkog ureda biskupije Providence, Rhode Island, piše breitbart.com.

“Moja katolička vjera je sidro koji podržava sve što radim u životu”, rekao je glumac dodavši: “U svakodnevnim molitvama, molim za vodstvo, snagu u svom pozivu supruga i oca”.

Glumac je snimio video kako bi podržao rad Nacionalne konferencije povjerenika za duhovna zvanja, a također je bio i voditelj posjeta pape Franje Philadelphiji prošle godine, tijekom Svjetskog susreta obitelji događaja.

Wahlberg, koji živi u Bostonu, kaže u videu da je imao u životu “mnogo prekrasnih svećenika”.

“Odrastajući u Dorchesteru, znao sam se naći u nevolji, ali sam imao svećenike koji su u tim trenucima bili uz mene”, kaže on, dodajući: “Svećenik me vjenčao. Moju djecu krstio je svećenik. I kad god je netko u mojoj obitelji preminuo, pokopali su ih svećenici. Moji grijesi su oprošteni kad idem na ispovijed svećeniku. Svaki put kad idem na misu, preko ruku svećenika primam tijelo i krv Isusa Krista, koji me jača u dijeljenju moje katoličke vjere s drugima”.

“Katolički vjernici računaju na vas da nam date dobre i svete svećenike”, kaže Wahlberg. “Uživajte u mom rodnom gradu ovaj tjedan – molit ću za vas i za vaš uspjeh. Hvala vam za sve što činite, i Bog vas blagoslovio”.


Mark Wahlberg je imao tešku prošlost. Nakon razdoblja u kojem se drogirao te bio u zatvoru zbog pokušaja naplate ubojstva, bio je na samom rubu. No, okrenuo se Bogu u najtežim trenucima. Kako je njegov odnos s Bogom rastao, uvidio je da se njegov život mijenja. Vrlo je iskren o svojoj kršćanskoj vjeri, otvoreno govori o preobrazbi i dijeli kako je Bog u središtu svega što radi.

“Za mene je moliti za materijalne stvari nešto smiješno. To je puno veća slika od toga. Želim služiti Bogu i biti dobar čovjek”, rekao je Wahlberg.

Mark je bio nominiran za Oscara za film Boksač. Osvajač je nagrade BAFTA za seriju Svita (Entourage).