Fra Jozo Zovko - 'Imam ja još svašta reći o Međugorju. Samo prvo neka svoje kaže Papa'

“Da, imam ja još svašta reći o Međugorju. Samo prvo neka svoje kaže Papa”, kazao je svojevremeno fra Jozo a što zasigurno obećava odgovore na mnoga pitanja.

Fra Jozo Zovko rođen je 1941 u Uzarićima, župa Široki Brijeg. Rođen je kao osmo od desetoro djece. Za vrijeme prvog Gospinog ukazanja (24. lipnja 1981)  držao je duhovne vježbe za časne sestre u Zagrebu.U početku je bio skeptičan prema autentičnosti ukazanja i nije lakomisleno pristupio tom događaju. Radi izbjegavanja svih zabluda i lakovjernosti, pozvao je narod na molitvu. Moleći Gospodina za znak, doživio je osobno iskustvo Gospine prisutnosti. Uvjerivši se osobno, postao je jednim od najvećih promicatelja i Gospinih poruka i najvećih svjedoka događaja te duh pokretač događaja u svezi s  ukazanjem Gospinim u Međugorju. Duhovnik je brojnih udruga koje su izrasle na međugorskim porukama.

Danas živi i radi u Zagrebu u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije. Priča o kronologiji te burne 1981. i pritiscima koji traju do danas, fra Jozo poštujući stav Crkve da se do mišljenja o Međugorju fratri ne izjašnjavaju, sve što je kazao o tome je - “Da, imam ja još svašta reći o Međugorju. Samo prvo neka svoje kaže Papa”, što znači da u slučaju pozitivnog ishoda priče o Međugorju, on bi mogao prekinuti svoju dugogodišnju šutnju. U priloženom videu govori o samim počecima ukazanja i iznosi važne informacije i detalje iz svog osobnog doživljaja koje će u dogledno vrijeme dobiti više na značenju.