Otac Francisco: 80 godina, 6 tisuća egzorcizama i 4 stvari koje morate znati!

Nakon 6000 egzorcizama ovaj svećenik ima 4 savjeta za svakog katolika. Drugi je vrlo zastrašujuć - “Đavao ulazi u ljude jer mu to dopuštaju”

Franjevački svećenik iz Meksika, fra Francisko Lopez Sedano otkrio je u intervju za katolički portal Aleteia da je iza njega 6 tisuća egzorcizama kroz 40 godina službe.

Naglasio je 4. važne stvari koje bi svaki vjernik trebao znati.

1. Đavao je osoba, a ne stvar

Otac López upozorava da đavao postoji i da je on osoba. On kad govori kroz opsjednutu osobu govori kao osoba a ne kao stvar ili iluzija, i to je vrlo važno da shvatite.

Glavni cilj mu je "odvojiti nas od Boga, zastrašiti nas, prijetiti, da podrhtavamo na njegov spomen", " kroz lijenost, umor, pospanost, nepovjerenje, očajanje, mržnju i kroz sve što je negativno” otkrio je.

2. Đavao ulazi u ljude samo ako mu vi to dopustite

Otac López naglašava da đavao ulazi u ljude kad mu mi to sami dopustimo. ‘On neće doći ako mu ne otvorimo vrata’, rekao je.

Dodaje, da mu vrata otvaramo svakim grijehom pogotovo ustrajnim i neispovjeđenim, međutim dodaje da se đavao u ljudima najčešće nastanjuje preko – prakticiranja magije, praznovjerja, vračarstva, proricanja, konzultacije s mrtvima, dozivanje duhova i astrologije. To je sedam temelja za laž i obmanu. Bog to strogo zabranjuje!, dodao je.

Također, horoskop i vjerovanje da zvijezde utječu na naše živote. To osim što je velika laž, jako je opasno i istovjetno je magiji jer tako pripisujemo moć i snagu stvarima, a ne Bogu. Dodaje da je i praznovjerno vjerovanje da ti potkova nosi sreću pa je nosiš oko vrata ka amajliju, iako često uobičajeno jako opasno i da su to načini na koja đavao ulazi u naše živote i polagano zarobljava naša, srca, misli, slobodu.

3. Opsjednuti imaju specifično ponašanje

Identificirati opsjednutu osobu, otac Lopez je rekao da je u njoj moguće uočiti simptome poput povremenog vrištanja i režanja te fizičke reakcije poput dizanja u zrak ili puzanja kao zmija po podu. Postoji tisuće načina na koji se zlo manifestira.

Može se također dogoditi da “čujete glasove, osjećate strahovitu mržnju ili počnete odbacivati Boga, Biblija koja vam dosad nije smetala odjednom je ne želite u svojoj blizini.

Međutim, otac Lopez naglašava da mnoge bolesti koje liječnici ne mogu dijagnosticirati potječu iz demonskih sfera. Tako na primjer, imate ljude koji pate od strašnih bolova u leđima a liječnici ih uvjeravaju da su savršeno dobro, konstantne dijareje gdje ni jedna terapija ne djeluje ili pak neprestana bol u oku. To su smetnje koje znanost ne može identificirati.

4. Egzorciram je božanski mandat

Što se tiče imenovanja oca Franciska egzorcistom prije nekoliko desetljeća, rekao je da je to "bilo neophodno", nakon što je vidio "vrlo ozbiljne i bolne slučajeve".

Jednom je jedan mladić od 18 godina imao snagu odgurnuti 5 snažnih ljudi oko sebe, letio je i penjao se po zidovima. Moj kolega svećenik objasnio mi je koliko je potrebna borba sa zlom te mi rekao: Tri je ovlasti Gospodin dao svećenicima: Širiti Božju riječ, liječiti bolesne i izganjati zloduhe. To su tri snage naše svete crkve i one ne bi bile uspostavljene da za njih nije bilo potrebe.