AMERICA'S GOT TALENT: „NIGHTBIRDE“: „Ne možeš čekati da život prestane biti težak, kako bi bio sretan!“

Jane, umjetničkog imena 'Nightbirde' je mlada pjevačica iz Ohaja (SAD).

Ima 30 godina. Na America's Got Talent šou prije par dana, 9. lipnja 2021. otpjevala je svoju autorsku pjesmu „It's Okay“ koja govori o zadnjim godinama njezina života u kojima se bori s rakom koji joj je sada ostao u kralježnici i u jetri. Žiri i publiku osvojila je, osim svojim glasom, i prekrasnim osmijehom, sjajem u očima i pozitivnim stavom.

Njezina izjava da joj daju 2% šanse za preživjeti i da je to ipak super u odnosu na 0% šanse, te druga izjava da ne možeš čekati da život prestane biti težak kako bi bio sretan, dirnuo je milijune gledatelja i slušatelja diljem svijeta koji su ostali inspirirani njezinom vjerom.

Simon Cowell, poznati član žirija i glazbeni mogul, odmah joj je dao „zlatni gumb“ (golden buzzer) za direktan prolazak u polufinale, pa svi skupa s nestrpljenjem očekujemo njezine daljnje izvedbe!

'Nightbirde' je prije bolesti bila vođa slavljeničkog tima i diplomirala je na Libertyu.

Evo jednog njenog svjedočanstva:

“Nakon što mi je liječnik rekao kako umirem i nakon što je muškarac za kojeg sam se udala rekao da me više ne voli, tražila sam čudo na molitvenom susretu u Kaliforniji i šesnaest tjedana kasnije, dobila sam ga. Rak se povukao. Ali kad mi je mozak sve te šokove procesuirao, nešto se slomilo. Kasnije sam saznala da su sve te tragedija odjednom prouzročila fizičku traumu glave, pa mi je mozak počeo slati lažne signale nesnosne boli i panike.

Ja sam Božja susjeda s donjeg kata i udaram metlom o strop. Svakodnevno se pojavljujem na Njegovim vratima. Nekad s pjesmama, nekad s psovkama. Ponekad s isprikom, darovima, pitanjima, zahtjevima. Ponekad koristim svoj ključ ispod otirača kako bih ušla unutra k Njemu. Drugi put se durim vani sve dok mi sam ne otvori vrata.

Nazvala sam ga varalicom i lažovom, i to sam ozbiljno mislila. Rekla sam mu da želim umrijeti i to sam ozbiljno mislila. Suze su postale jedina molitva koju znam. Molitve mi se prevrću po nosnicama i kapaju po podlakticama. One padaju na zemlju dok ja posežem za Njim. To su molitve koje ponavljam noću i danju; za izlaska i zalaska sunca.

Nazovite me ogorčenom osobom ako želite - to je pošteno. Ubrojite me među bijesne, cinične, uvrijeđene, okorjele. Ali ubrojite me i među Božje prijatelje. Jer vidjela sam Ga u rijetkom obliku. Osjetila sam kako je njegov dah satkan u njegovoj sjeni, zasuzila sam čitajući poruku koju mi je napisao u injekciji kemoterapije: "I ja sam tužan."

Ako bi objašnjenje pomoglo, napisao bi mi jedno - znam to. Ali možda bi objašnjenje samo pokrenulo svađu između nas - a ja se ne želim prepirati s Bogom. Želim ležati u mrežastoj ležaljci s Njim i tražiti vene na Njegovim rukama.

Podsjećam se da se molim Bogu koji je dopustio da Izraelci ostanu izgubljeni desetljećima. Molili su da stignu u Obećanu zemlju, ali umjesto toga, pustio ih je da lutaju, uslišavajući molitve koje nisu molili. Četrdeset godina cipele im se nisu istrošile. Vatra im je osvjetljavala put svake noći. Svakog jutra slao im je kruh milosti s neba.

Teško tražim odgovore na molitve koje nisam molila. Tražim kruh milosti koji mi je obećao ispeći svako jutro. Izraelci su je zvali 'mana', što znači "Što je to?"

To je isto pitanje koje postavljam - opet i opet. Ovdje negdje ima milosti - ali što je to? Što je? Što je?

Vidim milost na prašnjavoj sunčevoj svjetlosti koja ocrtava drveće, u iskrivljenim rukama moje majke, u pokrivaču koji mi je prijatelj ostavio, u harmoniji zvuka vjetra. Nije milost koju sam tražila, ali ipak je milost. I učim se izreći novu molitvu: HVALA. To je molitva koju još svjesno ne mislim, ali ponavljat ću je dok to ne učinim.

Nazovite me prokletom, nazovite me izgubljenom, nazovite me prezrenom. Ali to nije sve. Nazovite me odabranom, blagoslovljenom, traženom. Nazovite me onom kojoj Bog šapće svoje tajne. Ja sam ona čiji je trbuh ispunjen kruhovima milosti koji su bili čuvani za mene.

Čak i u dane kada nisam toliko bolesna, za popodnevna svjetla odem prileći na krevet i poslušati Ga. Znam da zvuči ludo i ne mogu to stvarno objasniti, ali Bog je tu - čak i sada. Čula sam kako se govori da neki ljudi ne mogu vidjeti Boga, to je zato jer ne žele gledati dovoljno nisko, i to je istina! Gledajte niže! Bog je na podu kupaonice."

Na linku pogledajte njezin nastup na America's Got Talent od 9. lipnja 2021.

Pripremila: Paula Tomić/Medjugorje-info.com