POGLEDAJTE Papu Franju zabavlja svećenik-mađioničar nadahnut svetim don Ivanom Boscom

Svećenik pokazuje kako koristi "čarobna srca" za širenje Evanđelja.

Zabavna scena dogodila se u kući svete Marte u kojoj papa Franjo živi. Inspiriran svetim don Ivanom Boscom, koji je pomoću trikova propovijedao djeci i mladima koje je upoznao, meksički svećenik Jose Luis Gonzalez Santoscoy iz nadbiskupije Gvadalahare (Meksiko) tijekom posjeta kod pape Franje demonstrirao je kreativni način propovijedanja Božje ljubavi.

Njegov susret s papom dogodio se ranije ovog mjeseca u Vatikanu, a prizor njegove demonstracije s Petrovim nasljednikom zabilježen je i kasnije objavljen na Facebooku.

Papa slijedi svećenikove upute i pitanja dok izvodi čarobni trik.

Otac Gonzalez Santoscoy započinje čarobni trik s dva papirnata srca, jednim za papu i jednim za sebe. Papi postavlja nekoliko pitanja koja su pomogla ilustrirati poruku čarobnog trika. "Što čovjeku može slomiti srce?", Pita svećenik-mađioničar. "Ono što ga osuđuje na smrt je mržnja, zavist, ... i ogovaranja", odgovorio je papa.

I sa svakim odgovorom on i papa papirnata srca kidaju u komade.

„Isus želi da obnovimo svoje srce milošću i molitvom“, objašnjava otac Gonzalez.

Potom pita papu što liječi i obnavlja srce - "poniznost, služenje i prepuštanje Isusu da nas vodi", papa odgovara i "Duh Sveti", dodaje otac Gonzalez - i tad presavija iskidana srca u malu kuglu da bi ih potom razmotao, otkrivajući niz srca koja su opet postala čitava.

Papa Franjo je u različitim prilikama potaknuo katolike da budu kreativni, radosni i topli u svojim metodama evangelizacije.

Pogledajte sami ovaj čudesni trik koji je oduševio papu:

Prevela Erika Radovic/Medjugorje-info.com