Proglasili su je najružnijom na svijetu, ali Lizzie se ne predaje

Nije važno kako izgledaš, važno je da imaš dobro srce.

Lizzie je rođena s rijetkim poremećajem. Proglasili su ju najružnijom na svijetu.

No ona se bori protiv predrasuda i postala je motivacijski govornik.Lizzie Velasquez su kada je imala 17 godina nazvali najružnijom na svijetu. No ona se ne predaje i na svojem Instagram profilu poziva ljude da šire ljubav, a ne mržnju. Lizzie danas ima 27 godina i živi u Teksasu.

Rođena je s rijetkim poremećajem zbog kojeg ne može dobiti na težini i izgleda staro. Lizzie je motivacijski govornik i o njoj je snimljen dokumentarni film. - Bez obzira na to kako izgledamo, na kraju dana svi smo mi ljudi - napisala je Lizzie nedavno na Instagramu te je dobila tisuće poruka podrške. - Nemoj dozvoliti da te itko porazi, ti vrijediš više, ti si zvijezda, predivna zvijezda - samo su neki od komentara podrške.

Lizzie je visoka oko metar i pol i teška 30 kilograma. - O meni je snimljen dokumentarni film no želja mi nije bila da to bude priča samo o meni već želim da ljudi, dok ga gledaju u tom filmu vide sebe, svoje članove obitelji, svoje prijatelje - kaže Lizzie. Kaže kako je prije deset godina, nakon što je objavljen njezin video i nakon što su je proglasili najružnijom na svijetu, bila na "tamnom mjestu". - Osjećala sam se strašno. Bila sam uzrujana i ljuta i nisam znala kako ću se oporaviti - kaže Lizzie.

Za oporavak su joj trebale godine, ali na kraju je to iskustvo, kaže, bilo za njezino dobro. Danas savjete dijeli i drugima. - Bitno je da u tome što prolaziš ne budeš sam. Treba pronaći i drugu, pozitivnu stranu. Ja sam to uspjela. Mislim da to mogu i drugi - naglašava Lizzie, piše Daily Mail.