Želi služiti kod svete Mise u svih 50 država

Neobična želja jedne američke djevojčice s Downovim sindromom zbog koje s roditeljima putuje po svojoj zemlji služeći kod svetih Misa

Ona se zove Kara Jackson. Ima 16 godina i boluje od Downovog sindroma. Živi u  američkoj državi Ohio, a ministrantica je u Župi Sv. Obitelji u gradu Middletown. Uz potporu obitelji, oca Ricka i majke Christine,  lani se odlučila na neobičan poduhvat. Želja joj je u narednim godinama  obići svih 50 američkih saveznih država i u svakoj od njih služiti kod svete Mise. Nakon što je koncem srpnja ministrirala u katedrali u gradu Hartfordu, u državi Connecticut, Kara je do sada uspjela obići 18 država.

"Kara je iznimna osoba. Rođena je s Downovim sindromom i s posebnom ljubavlju za Boga i za sve ljude", rekao je o njoj Joseph E. Kurtz, nadbiskup Louisvillea, u Kentuckyju. Ta je država bila šesta po redu u nizu na koji se zaputila. – "Karina predivna osobnost i jedinstveni darovi koje posjeduje potvrđuju učenje naše Crkve o dostojanstvu svakog ljudskog bića", nadodao je nadbiskup čiji je pokojni brat George također imao Downov sindrom.

"Kad ministriraš kod Mise, osjećaš da si bliže Bogu", kazala je Kara koja ministrira od svoje 9. godine. Uvjerena je kako joj je Bog rekao da se upusti u ovaj poduhvat. Mama Christina bila je sumnjičava kada im je rekla što namjerava. Odvela ju je zato župniku na razgovor. Župnik vlč. Paul Metzger  pozdravio je njenu ideju i rekao da je ostvariva. Njegova potpora Kari roditelje nije ni iznenadila budući da je župnik koji je u međuvremenu umro, u svojih 70 svećeničkih godina svetu Misu slavio u svih 50 država.

Kako svjedoče roditelji,  u koju god župu i državu su poslali molbu za ministriranjem, naišli su na potporu svećenika, đakona i župljana. Preostalo im je obići još 32 države. S početkom školske godine i Kara se vratila u školu, a obilazak svoje zemlje radi služenja kod svetih Misa, s roditeljima će nastaviti tijekom školskih praznika.

Izvor: catholicreview.org