"Molim vas, ne dopustite da moje Srce plače krvavim suzama"

"Molim vas, ne dopustite da moje Srce plače krvavim suzama zbog duša koje se gube u grijehu. Zato, draga djeco, molite, molite, molite ! "

Tko ne može ostati ganut, pred svojom nebeskom Majkom koja plače krvavim suzama? Sućutno i milosrdno Srce najbolje Majke mora plakati krvavim suzama, da opomene svoju bijednu djecu na pokoru i žrtve koje će prikazati za spas od vječne propasti.Danas kada sve jače i nemilosrdnije pušu i nasrću na štit vjere vjetrovi sumnje, očaja i straha dva milosrdna Srca daju pruženu na dlanu dviju nježnih i pouzdanih ruku svu ljubav, milost i oproštenje ranjenim dušama zavedenih i otkinutih od vječnog dobra. Poziva nas Gospa da joj darujemo i mi svoja srca, da ih očistimo sjajem Njene prisutnosti i čistoćom Njena Glasa koja se razliježe brdom spasenja slijevajući u naše duše dio Neba Majčinog kao milosnu rijeku koja će oprati od blata svu posrnulu djecu,palu u grijehu. Dotle naša Majka vapi za našom molitvom, uviđajući da je za Crkvu i čovječanstvo nadošla bolna i krvava kušnja, traži jednostavne i dobre duše iskreno odane Njoj spremne dati sebe izlijevajući svoje živote u Veliki Božji spasonosni plan

Presveta Djevica Marija dolazi, u ime Sina, govoriti »onima koje je On krvlju otkupio«i zato se u naše dane na mnoge strane ukazuje naša najbolja Majka i plače krvavim suzama.Može li bolan izraz lica i nježan obraz Majke natopljen suzama potaknuti one koji su do sada stajali po strani da se i oni odazovu pozivu svoje nebeske Majke koja se sva satire za njihovo dobro i da joj »pomognu« — kako Ona kaže — »svojim žrtvama i molitvama spasavati svijet«. Jednom je Gospa ukazala Mirjani da misli na Nju i na to koliko suza prolije gledajući svoju djecu koja se utapljaju u moru grijeha ne želeći prihvatiti ruku spasa, tonu sve dublje i dublje u podzemlje pakla razbijeni i razjedinjeni u prostorima Zloga. Mogu li suze Majke natopiti zaleđena srca naše braće i sestara i otopiti led svojom toplinom i nježnošću,privesti nazad zabludjelu djecu i pripojiti je nazad k izvoru vječne ljubavi. "Molite,molite,molite...draga djeco !" O, Marijo, žalosna Marijo. Tvoje krilo nije bili zaleđeno osvetom i mržnjom nego je, bolju pročišćeno, tako da si sada sa istim čistim krilom grijala hladno tijelo svoga mučenog Sina, kao i onda u Betlehemu. Prikazivala si ga sada mrtva za spas kao onda u hramu, kad si ga donijela prikazati Gospodinu kao svog prvijenca. Bolno si doživjela ispunjenje proročke Šimunove riječi da će Ti mač boli probosti majčinsko srce.

Marijo, hvala Ti što nisi bila zastrašena bolju i pobjegla. Hvala Ti na vjernosti. Željela bih Te svojim životom i svojom ljubavlju utješiti i obradovati. Stoga se sada posvećujem Tebi i stavljam se Tebi, o Marijo, na raspolaganje.

Primi i cijelu Crkvu pod svoje okrilje, posebno u ovo teško vrijeme. Prihvati, o Marijo, sve ljude i daj da se svi dadnu prihvatiti. Neka tvoje majčinsko krilo ugrije svako srce i svaku dušu koja se smrzava i muči u grijehu. Neka svi ljudi po Tvom majčinskom krilu postanu braća i sestre i nek se mir kao rijeka Tvojim zagovorom razlijeva cijelim svijetom Budi Majka napuštenoj djeci. I neka takvih više ne bude. Neka se po Tvom majčinskom krilu rode nove svete obitelji pune mira i ljubavi!

Marijo, Majko, pomiluj svojom nježnom rukom sve koji Te traže pa i one koji Te ne traže jer teško je biti bez majke. Isprosi stoga svim majkama da budu vjerne svom majčinstvu. A sve nas i cijelu Crkvu zagrli i obnovi, jer cijela Crkva gleda u Te ko u zvijezdu zadnjeg spasa.