Iza svakog dobrog muškarca, stoji dobra žena

Ivana Aničić ima 28 godina i dolazi iz Mostara. 

Vrlo mlada se udala za deset godina starijeg mladića nesvjesna njegovih problema s ovisnostima (droge, izlasci, kladionica). Nakon rođenja sina, postala je svjesna muževih problema, njegove neozbiljnosti i neodgovornosti. Ipak, unatoč pogreškama vidjela je i njegov trud da iz tih problema izađe, te se osvjedočila kako u svakoj osobi ima uvijek nešto dobroga.

Nakon tri godine braka, sa njegove 33 godine i njezine 23 godine oboje su ušli u zajednicu Cenacolo. U zajednici su odvojeno prošli vlastite korake u samospoznaji i vjeri. Ivana je uvidjela i koliko je njezin otac i njezina ista obiteljska situacija dovela do toga da je kao model muškarca imala problematičnog mladića. I kao što je njezina majka ostala uz njezina oca, tako je i ona imala uzor u majci ostati uz svog muža unatoč njegovih problema. Ovo svjedočanstvo pokazuje kako sinovi u obitelji biraju svoje buduće supruge prema modelu svoje majke, a djevojčice biraju svoje supruge prema modelu oca kojeg su imale.

Nakon četiri godine zajednice, sada već godinu dana žive izvan zajednice, hodaju istom stazom u budućnost, a između njih sada nisu ovisnosti, nego Bog. „Svaku patnju koju sam podnijela za muža podnijela bih opet jer je dobro obitelji sad i moje dobre. I svaki grijeh je na kraju jedno veliko dobro ako ga se ispati!“ – zaključila je Ivana.

Cijelo duboko i iskreno životno svjedočanstvo o vrijednostima obiteljskog uzora, važnosti hodanja u čistoći, borbi s ovisnisti, borbi za muža i obitelj, te puno životnih mudrosti poslušajte u razgovoru koju je s gošćom emisije PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje Ivanom Aničić iz Mostara vodila urednica emisije Paula Tomić.

Označeno u