MARTINA HERCEG: Kako pomoći roditeljima djece s teškoćama?

U emisiji PUT SRCA od srijede 4. svibnja, progovorili smo o jednoj doista interesantnoj temi, a to su POTEŠKOĆE KOJE ŽIVE RODITELJI DJECE S TEŠKOĆAMA ILI OSOBA S INVALIDITETOM.

O toj temi urednica emisije Paula Tomić razgovarala je sa gošćom emisije MARTINOM HERCEG, psihologinjom i edukanticom geštalt psihoterapije.

Martina je osim tog profesionalnog zvanja i supruga te majka dvoje djece. Radi u O.Š. Tina Ujevića u Vitini kaostručni suradnik. Već dvije godine vodi grupu podrške za roditelje djece s teškoćama. Volontirajući za Udrugu "Duga" iz Ljubuškog, već je tada kroz bliske susrete sa roditeljima koji imajudjecu s teškoćama uočila koliko su zapravo oni ranjeni i kako njima – koji svu svoju snagu troše boreći se za svoju djecu, zapravo treba nešto što će ih osnaživati, nešto što će ih vraćati samima sebi.

Koji su najčešći problemi s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, koji su simptomi 'izgaranja' i kako si roditelji mogu pomoći, odnosno zatražiti pomoć, poslušajte u emisiji koju donosimo u nastavku: