“Sveti Pio iz Pietrelcine je često uz mene tijekom egzorcizma i vrag ga se boji”

Fra Piero Catalan je duhovni učenik fra Gabrielea Amortha te kaže da tijekom egzorcizma demon Svetog Pia naziva “bradatim čovjekom” ili “Francesco Forgione” jer ga se boji nazvati pravim imenom.

Pozornost medija zadobio je kada je vodio sastanak u gimnaziji Telesio u Reggio Calabriji u Italiji. Na sastanku je govorio o horor igri “Charlie Charlie Challenge” koja je već dulje vrijeme popularna na internetu.

Konferencija s Fokolarima

Fra Piero Catalano je učenik slavnog egzorcista rimske biskupije fra Gabriela Amortha koji je umro 2016. godine. Fra Catalano, svećenik i egzorcist u gradu Reggio Calabria, objasnio je zašto koristi relikvije svetaca tijekom egzorcizma te zašto priziva svetog  Pia iz Pietrelcine protiv vraga. Nakon što je dotadašnji život proveo volontirajući za pokret Gen (povezan s Pokretom fokolara koji je utemeljila Chiara Lubich), 8. prosinca 1988. zaredio se i postao svećenik. Bio je župnik dvaju gradova na obali uz grad Reggio Calabria - Roccaforte del Greco i San Pantaleone. Danas je župnik župe Sv. Ivana Nepomuka i Sv. Filipa Nerija u Arangei.

Demoni se boje izreći njegovo ime!

Fra Piero, duhovni sin fra Amortha, godinama je učio da postane egzorcist. Počeo je vježbati molitvu za oslobođenje u dobi od 18 godina, a egzorcistom je imenovan prije tri godine. U svom uredu ima mnogo relikvija svetaca. “Koristim ih za vrijeme egzorcizma”, objasnio je prošlog 19. prosinca za talijanske novine Corriere della Sera. “Kojeg svetca najčešće prizivam? Posebno volim svetog Pia iz Pietrelcine koji se često sam pojavljuje tijekom egzorcizma. Opsjednute osobe osjete strah i često kažu: ‘Onaj s bradom je ovdje’, na što ja odgovorim: ‘Je li se on možda zove sveti Pio iz Pietrelcine?’, a demon odgovara: ‘Ne, njegovo ime je Francesco Forgione’. Vrag se boji izreći njegovo ime.”

Od mučnine do hladnoće

Fra Piero kaže da postane svjestan demonske prisutnosti, opsjedanja ili uznemiravanja kroz tipične reakcije demona. “Primjerice, čim stavim ruku na glavu opsjednute osobe, ona se povuće, postane hladna, osjeća mučninu ili osjeća kao da se guši”. Ukoliko nije riječ o demonskoj prisutnosti, egzorcist moli molitvu za oslobođenje.

“Želiš li preći na moju stranu?”

“Demon čini sve kako bi iskušao nas egzorciste. Jednom me upitao: ‘Koliko novaca želiš za preći na moju stranu?’, počeo sam se smijati jer sam se zavjetovao na siromaštvo. Nemam novaca niti za platiti vlastiti sprovod ako umrem. Sve dijelim sa siromašnima.

Demon mi je tada rekao: ‘Ubio bih te da mogu’, ‘Ali ne možeš jer ja pripadam Isusu’, odgovorio sam mu.”

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Aleteia