U životu je važno biti borac

Gošća emisije PUT SRCA je Ksenija Graonić iz Zagreba. Ksenija je po struci dipl. ekonomist i radi u banci, supruga je i majka trojice sinova. 

Najmlađi sin, sada trinaestogodišnji Eugen dječak je s dijagnozom iz spektra autizma. I Ksenija ima dijagnozu, naime sa 26 godina javili su joj se prvi simptomi bolesti multiple skleroze. Ipak Ksenija se nije predavala, borila se i danas se bori za sve ono u što vjeruje: u svoje dijete, u samu sebe, u Boga. O njihovom životu koji je obojio autizam progovorili su i javno u filmu „EUGEN, ŠTO ŽELIŠ?“ koji je dostupan na platformi HRTi.

Ksenija je nedavno objavila i svoju knjigu: '365 PUZLI, jedna godina kroz labirint autizma' u kojoj opisuje život i aktivnosti jedne obitelji s autizmom kroz godinu dana. Ali u knjizi nije samo riječ o problemima, nego kako se s ovim problemima i situacijama suočiti i iz njih naučiti djelovati, pa je ovaj rukopis zapravo priča o prihvaćanju i borbi, o povjerenju i zahvalnosti, o jedinstvu, timskom radu, ljubavi i obitelji kao temeljnom stupu svakog života. Knjiga se može naručiti na eknjižara.hr.