Važnost uključivanja u zajednicu

Gošća prve ovogodišnje emisije PUT SRCA je pjesnikinja, medijska djelatnica (emisije 'Novi valovi dobrote' i 'Evo čovjeka' na HKR-u) i magistra rehabilitacijske edukacije sa 28- godišnjim stažem rada s osobama s invaliditetom, Željka Šemper iz mjesta Martinska Ves kraj Siska koja i sama ima višestruke dijagnoze invalidnosti. 

Željka trenutno obnaša dužnost ravnateljice Učilišta za obrazovanje odraslih IDEM u Zagrebu.

U ovoj zanimljivoj emisiji o životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama dotaknuli smo se više tema: zapošljavanje OSI u Hrvatskoj, od djeteta s teškoćama u razvoju do odrasle osobe s invaliditetom - važnost obitelji te potrebe koju bi župna zajednica trebala pružiti obiteljima djece s teškoćama u razvoju i OSI.

Željka je posebno istaknula kako u Evanđelju često puta vidimo opisane susrete Isusa i osoba s različitim vrstama bolesti i invaliditeta. Ono što je Isus činio je bilo omogućiti tim osobama povratak u zajednicu. Zato je to poseban poziv nama vjernicima, da prije svih povelja i dokumenata različitih svjetskih organizacija, upravo mi članovi Crkve živimo Isusovo evanđelje koje je prvo pokazalo kako se prema osobama s teškoćama i invaliditetom treba ponašati: suosjećajno, s podrškom i s uključivanjem u društvo. Emisiju uređuje i vodi Paula Tomić.