AGAPE: IN MEMORIAM: fra Nikola Spužević

Emisija Agape, urednika i voditelja fra Maria Knezovića, u petak 17. prosinca, bila je posvećena nedavno preminulom franjevcu fra Nikoli Spuževiću (67).

Fra Nikola je preminuo u četvrtak, 9. prosinca. Bio je poznati hercegovački franjevac, pokretač karizmatske obnove u Hercegovini, a ujedno i utemeljitelj, voditelj i duhovnik Karizmatske zajednice Emanuel koja je ove godine obilježila 20 godina svog djelovanja.

U ovom repriznom gostovanju u emisiji pod nazivom KARIZMATSKI PUT U DUHU SVETOM I PRIHVAĆANJE BOŽJE VOLJE, fra Nikola se podsjetio svojih početaka djelovanja u pokretu Karizmatske obnove u Duhu Svetom, a zatim je objašnjavao djelovanje pokreta, nerazumijevanja ili nesporazume na koje nailazi od strane Crkve ili ateista, te pojedine karizme poput „dara jezika“ ili „počivanja u Duhu“ te mnogo drugih interesantnih stvari vezanih u karizme Duha Svetoga.

Podsjetimo i kako je fra Nikola posljednje godine svog života proveo u Gorici Sovićima kao župni vikar. Na župama gdje je god službovao je ostavio veliki i dubok trag, pa tako i u župi sv. Stjepana Prvomučenika.

Fra Nikola je bio neumorni radnik na njivi Gospodnjoj. Po njegovim molitvama mnogi su susreli živog Boga, mnogi su promijenili svoj život, mnogi su došli bliže k Bogu ostavljajući se poroka i raznih drugih ljudskih slabosti. Bio je neumoran, iako krhkog zdravlja uvijek je bio spreman raditi za Gospodina i poput dobrog pastira dovodio je ljude k Bogu u stado tj. zajedništvo s katoličkom Crkvom, zato se je na njegovim karizmatskim susretima uvijek tražilo mjesto više.