Hoćete li vidjeti razliku između života Hrvata u većinski hrvatskim krajevima u BiH i onoga što se događa u nekim školama u Hrvatskoj?

Dok u nekim školama u Hrvatskoj, većinski kršćanskoj zemlji s 94% kršćana (Katolika 87%), zabranjuju dolaske svećenika u škole, prozivaju blagoslovi Dana kruha, u hrvatskim školama u BiH su u učionicama križevi, hrvatsko znakovlje i radost kad dođe svećenik, piše fra Mario Knezović.

Tako u školi u Biogracima (općina Široki Brijeg) na ulazu stoji veliki natpis: „Moli i uči daleko ćeš stići“. U toj školi smo predstavili knjigu Marka Ljubića „Rasudbe hrvatske državnosti“.

Djeca su razdragano pjevala domoljubne i duhovne pjesme. Školarci, ravnatelj, nastavnici i prisutni u toj školi su se radovali dolasku Marka Perkovića Thomsona. Sve je to pokazalo kako se u Hercegovini čuva vjera i ljubav za Domovinu.

Tužno je da u Hrvatskoj manjinska „blebetala“ stvaraju od drage Domovine ateističku tvorevinu bez duše i strasti za ono što su kršćanske vrednote, komentirao je fra Mario Knezović na svom Facebook profilu.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Uskrsna poruka kardinala Bozanića
07. April 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.