U utorak 1. kolovoza večernjom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve u Međugorju počinje 28. međunarodni molitveni susret mladih pod geslom Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1,9).

Susret traje do nedjelje 6. kolovoza. Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju. Spreman je i Međunarodni zbor i orkestar od stotinjak članova koji dolaze iz Izraela, Portugala, Španjolske, Koreje, Francuske, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske, koji će animirati program susreta mladih. Prof. Damir Bunoza već osmu godinu vodi Međunarodni zbor i orkestar. O pripremama je kazao: „Velika je radost raditi s Međunarodnim zborom i orkestrom. Funkcioniramo tako što članovi dođu tri dana prije Festivala i imamo oko stotinu pjesama. Napredujemo i širimo se, ima dosta novih ljudi, instrumenata i pjesama. Ove godine, pored ostalih instrumenata, prvi put imamo dvije korne, dvije trube, tubu i to me raduje, jer se zaista širimo.“

Spremni su i volonteri iz međugorske Frame, prevoditelji, tehnika, te djelatnici Radiopostaje Mir Međugorje, koja će i ove godine prenositi program susreta. U ponedjeljak 31. srpnja, tj. dan uoči početka Festivala mladih, Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Libanona, Slovačke, Poljske, Koreje, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Češke, Gabona, Malte, Kine, Hong Konga, te dakako Hrvatske i Bosne i Hercegovine, medjugorje.hr.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Preminuo mons. Antun Cirimotić
28. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.