Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske utemeljitelj je humanitarne organizacije Mary's Meals-Marijini obroci.

Magnus je svjedočio na ovogodišnjem Festivalu mladih, u jutarnjem programu, u subotu, 1. kolovoza. Rođen je 1968. u Škotskoj. Oženjen je i ima sedmero djece. 1983. je otkrio Međugorje, koje je promijenilo njegov život i život njegovih roditelja. Za vrijeme rata u BiH, Magnus je počeo dovoziti humanitarnu pomoć koja je s vremenom dovela do osnivanja humanitarne organizacije Mary's Meals koja je ove godine dosegla brojku od milijun 35 tisuća 637 djece kojoj se jamči svakodnevni obrok u školi u najsiromašnijim zemljama svijeta. Magnus je za svoj rad primio nekoliko međunarodnih priznanja među kojima su CNN heroj za 2010. i Orden Britanskog Imperija 2011. Mary's Meals je plod molitve, obraćenja, prihvaćanja Boga. Magnus je, između ostaloga, kazao: „Djelo Mary's Meals je jednostavna stvar.

Mi se brinemo da svakoga dana jedno gladno dijete ima jedan dobar obrok, i taj obrok im dajemo na mjestu gdje se obrazuju. Taj obrok čini 2 stvari. Odgovara na onu prvu potrebu gladnog djeteta da bude nahranjeno, i omogućuje djetetu da dolazi u školu, gdje će dobiti obrazovanje. Projekt Mary's Meals je počeo 2002. u Malawiju. Te godine smo jamčili obroke za 200 djece. Oni su živjeli u podnožju jednoga brda u Malawiju. I na tome su brdu sagradili repliku Križevca, a u podnožju brda repliku crkve međugorske. Vidite da je to djelo plod Međugorja. Danas služimo djeci u 12 različitih zemalja. I uvijek ta jednostavna stvar, jedan obrok svakoga dana. I gdje god to radimo vidimo da su životi spašeni. To djelo raste širom svijeta, u mnogim ljudima koji podržavaju tu misiju“, kazao je Magnus na ovogodišnem Festivalu mladih.

Kliknite OVDJE za više svjedočanstava

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Korizma u Međugorju
23. February 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.