Nina Badrić, sestre Husar, Alan Hržica… Pogledajte kako je bilo na slavljeničkom koncertu povodom 20. obljetnice Tabora!

Iz sveg glasa sinoć je na dvosatnom koncertu “Neka se čuje do neba glas”, pjevalo između 1600 i 1700 duša okupljenih u Sportskoj dvorani Samobor gdje je šestu godinu uzastopno ovaj koncertni program priredila Udruga U Duhu s Kristom.

Po drugi put je to učinila u suradnji s Kućom susreta Tabor, ovaj put u povodu 20. obljetnice njihova djelovanja, prenosi narod.hr.

Svi koji su zauzeli 1377 sjedećih mjesta, koliko ih se uspjelo osigurati u dvorani i bar još tristotinjak ljudi koji su morali stajati, prepustili su se slavljenju Krista u pjesmi, pa bi se moglo reći da je publika zapravo bila izvođač programa, a pjevači na pozornici njihovi prateći vokali. Ove godine to su bili Nina Badrić, sestre Husar – Ivana Mlinac i Marija Rimac, Alan Hržica, grupa Emanuel, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan i Božja Pobjeda. Plesnom točkom naziva Aleluja koncert je otvorio Balans Code iz Svete Nedelje, okončali su ga mixom pjesama “Na Taboru” svi njegovi poslužitelji, a glazbena pratnja svima bio je Duhovni orkestar Samobora, uz Anu Barun kao prateći vokal. U pratnji su bile i tamburaška sekcija i violinistice iz KUD-a licitar iz Bregane. Voditelji su bili Silvija Blažević i Drago Celizić.

Pionir duhovne glazbe u Hrvatskoj, Luka Balvan, atmosferu u dvorani ocijenio je fenomenalnom, ali prije svega i duhovnom. -Nije bilo lako na početcima kad sam napisao pjesme poput “Ne boj se jer ja sam s Tobom” i “Gospodine ti si pastir moj” i počeo prenositi Radosnu vijest putujući po cijelom svijetu, ali sam imao život ispunjen time prema onome “Dajte i dat će vam se” – rekao je Luka Balvan.

Ivana Husar Mlinac kaže da se na ovakvim koncertima uvijek osjeća, ne kao izvođačica, već kao posrednica između Boga i publike. -To je nasljedstvo s Tabora koje smo dobili od patera Zvjezdana koji je u nas usadio to da ovakve manifestacije nosimo u srcu – kaže Ivana, a njezina sestra Marija Hustar Rimac ističe da je ovo atmosfera za pamćenje. -Zahvaljujući Udruzi U Duhu S Kristom na predivan i veličanstven način smo proslavili 20 godina rada Kuće susreta Tabor – naglasila je Marija dodajući da ovo nije samo pjesma već i molitva u pjesmi, koju ti predvodiš pred publikom, a ona te u toj molitvi slijedi.

-To je dvostruka molitva, a ovo zdušno pjevanje i izmjenjivanje Božje ljubavi između nas kao pjevača i publike nešto je neopisivo – ustvrdio je Davor Terzić, koji uz svoju suprugu Vesnu pjesmom animira duhovne seminare na Taboru.

Predsjednica Udruge U Duhu S Kristom Silvija Blažević nije krila svoje zadovoljstvo, ponajprije odazivom publike, podsjetivši da je ovaj koncert bio slavljenički i po tome poseban, dodavši da nepromijenjena ostaje ona njegova humanitarna nota koja će i ove godine, kad se slegnu svi dojmovi, doći do izražaja. Voditelj Kuće susreta Tabor, fra Ivan Matić, dodao da se Tabor spustio u dvoranu i pozvao ovim koncertom sve ljude da se otvore duhovnoj glazbi i zajedništvu u pjesmi. -Ta glazba nosi u sebi poruke koje mogu dotaknuti i promijeniti svako srce – zaključio je fra Ivan Matić.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, a nazočio mu je njezin izaslanik, savjetnik u Uredu predsjednice Tomislav Mađar. Koncertni program pratili su i saborski zastupnik Davor Ivo Stier, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, gradski pročelnici Juro Horvat i Krunoslav Znika, provincijal Franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak, samoborski župnik i dekan, prečasni Davor Štuljan i mnogi drugi svećenici.Ovim impresivnim koncertom oboren je i rekord u posjećenosti glazbenih priredbi u Sportskoj dvorani Samobor, prenosi narod.hr. Foto: Danijela Fattorich