Nakon objavljenih devet videa od kojih je svaki sljedeći više uznemirujući od prethodnog, a u kojima visoko pozicionirani djelatnici lanca abortivnih klinika Planned Parenthood dogovaraju prodaju dijelova tijela abortiranih beba za upotrebu u farmaceutskoj, prehrambenoj i dr. industrijama.Ne prestaje objavljivanje šokantnih videa Centra za medicinski napredak iz SAD-a koje su tajno snimali pro-life aktivisti na sastancima s djelatnicima Planned Parenthooda.

 

Nakon objavljenih devet videa od kojih je svaki sljedeći više uznemirujući od prethodnog, a u kojima visoko pozicionirani djelatnici lanca abortivnih klinika Planned Parenthood dogovaraju prodaju dijelova tijela abortiranih beba za upotrebu u farmaceutskoj, prehrambenoj i dr. industrijama, američki pro life portali su se dodatno raspisali o Planned Parenthoodu. U videima je pričala i bivša zaposlenica biotehnološkog poduzeća StemExpress koja je bila poslovni partner PP-a jer su od PP-a kupovali organe abortiranih beba. U devetom videu se prikazuje suradnja PP-a s još jednim biotehnološkim poduzećem-Advanced Bioscience Resources koja traje 26 godina. Navedeno poduzeće je također kupovalo velike količine organa abortiranih beba za vladine potrebe i potrebe drugih velikih naručitelja, a posebno je surađivalo s američkom podružnicom koja je abortuse izvodila do 24. tjedna trudnoće. U 2015., ABR je plaćao 550 dolara po organu beba iz prvog te 340 dolara po organu beba iz drugog tromjesječja trudnoće.

S obzirom da se polako zahuktava i utrka za predsjedničke izbore, portali su se pozabavili i stavovima pojedinih predsjedničkih kandidata te njihovom povezanošću s „filantropskim“ zakladama.

Otprije je poznato da Hillary Clinton ima obiteljsku zakladu The Clinton Foundation koja ima fokus na pet cjelina: klimatske promjene, ekonomski razvoj, djevojke&žene, svjetsko zdravlje i zdravlje.

Najveći broj inicijativa zaklade je usmjeren na prava žena i osnaživanje žena obrazovanjem i poduzetništvom, ali i promocijom abortusa kao prava žena po cijelom svijetu, a pogotovo u nerazvijenim zemljama te promoviranje rodne ideologije. S obzirom da se radi o financijski jakim zakladama, nikada se ne radi samo o promoviranju nekih ideja, nego o lobiranju i ucjenjivanju država.

Clintoni su poznati po pro choice stavovima i svesrdnom promicanju abortusa i rodne ideologije, stoga je Hillary Clinton stala u obranu Planned Parenthooda čiji rad jako cijeni te uz bok američkom predsjedniku Baracku Obami čija vlada obilato financira Planned Parenthood s oko 600 milijuna dolara poreznih obveznika godišnje i čiji program zdravstvene zaštite obavezno uključuje i dostupnost pobačaja i kontracepcijskih sredstava, ne uvažavajući pravo na priziv savjesti i vjerske slobode poslodavaca.

U ovome članku ću se pozabaviti poveznicom između Michaela Bloomberga (pro choice) i J. Busha (pro life). Zašto? Zato što je od izuzetne važnosti da financijski moćni pojedinci svoja sredstva koriste za dobro, a ne za zlo te na taj način, uz ekonomske uspjehe, doprinesu i razvoju moralnog i vrijednosnog društva.

Jeb Bush, brat bivšeg američkog predsjednika, bivši dvostruki guverner Floride te jedan od republikanskih kandidata za američkog predsjednika, 2010. godine je bio jedan od osnivačkih direktora Bloombergove zaklade Bloomberg Family Foundation, a Michael Bloomberg je bivši gradonačelnik New Yorka te multimilijarder i vlasnik društava (medija, portala...) koji služe kao relevantni izvor ekonomskih vijesti, financijskih analiza i svih ostalih financijskih zbivanja. Bush je podnio ostavku u zakladi krajem 2014. kako bi se pripremio za predsjedničku kampanju.

U ožujku 2014. godine, zaklada Bloomberg je donirala 50 milijuna $ Planned Parenthoodu u svrhu širenja „reproduktivnog zdravlja“ lobiranjem u stranim državama kako bi se smanjile restrikcije za abortus.

Jedna od strategija je i obuka i ekipiranje aktivista za abortus i ubacivanje u države koje štite život od začeća. Trenutno, organizacija PP pruža tehničku podršku lokalnim neprofitnim udrugama u Nikaragvi, Burkini Faso, Senegalu i Ugandi.

CEO PP-a, Cecile Richards, poručuje da „vlade moraju igrati jaču ulogu u osiguranju 'zdravstvene zaštite' za svaku ženu (zar je abortus zdravstvena zaštita?) koja joj je potrebna“. Mislim da svi jako dobro znamo što se dogodi kada vlada (država) ima pravo totalitarno donositi odluke i kada oduzima pravo odlučivanja osobi za sebe ili obitelj po svojoj savjesti (npr. sloboda vjeroispovijesti, pitanje zdravstvenog odgoja ili ekonomskih tema poput raznoraznih poreza kojima se kažnjavaju pošteni poduzetnici koji, zajedno sa svojim zaposlenicima, razvijaju društvo, samo što su bioetička pitanja još bitnija jer uništavaju duhovnu i moralnu dimenziju čovjeka).

Preuzimajući nagradu koju mu je 2014. dodijelio Planned Parenthood, Bloomberg je istaknuo da je sretan radi suradnje i rekao je da će se njihove aktivnosti u nekim državama više ticati politika seksualnog zdravlja među teen populacijom, a negdje će se pritiskom na vlade nastojati smanjiti restrikcije abortusa (tko lobira za liberalni zdravstveni odgoj u Hrvatskoj?). Obitelj Gates je surađivala s Bloombergom u izradi ciljeva populacijske i reproduktivne politike do 2020. godine (kontrola rasta svjetske populacije).

Kao guverner Floride, Bush je ostao upamćen kao pro life osoba i guverner koji je pomogao jačanju pro life pokreta i udruga na tom području, njihovom financiranju, kao i stvaranju platforme Choose life. Od aktivnosti Zaklade Bloomberg, Bush se ogradio tako što je istaknuo da je počašćen sudjelovanjem u radu Zaklade u koju je došao jer on i Bloomberg dijele stavove oko reforme obrazovanja , ali da, kao član uprave, nije glasao niti odobravao individualne projekte i programe, a da tako funkcionira praksa, potvrdili su i iz same zaklade. Bush nije imao operativnu ulogu, niti je odobravao projekt po projekt te ističe da nije znao koji su projekti financirani, a da je i znao, ne bi mu predstavljalo problem jer je u Zakladu došao radi reforme obrazovanja. Malo je teško povjerovati da nije znao na koje projekte odlaze sredstva i upitno je spajanje pro life i pro choice stavova, ali se dokazao kao pro life guverner pa ostaje vidjeti što će predlagati kroz predsjedničku kampanju.

Iako se ne slažu oko prava na abortus i rodne ideologije, Bloomberg je Bushu dao potporu u utrci za predsjednika. U prvoj predsjedničkoj debati, svi kandidati Republikanaca su izjavili da ne podržavaju financiranje PP-a državnim novcem, što je potaknulo PP na marketinšku kampanju.

Apsolutno i bezrezervno podržavam pravo svakog pojedinca da slobodno odlučuje na što će trošiti svoj novac, ali je jako opasno kada se financijski moćne osobe - osobe povezane s poduzetništvom i ekonomijom (Rotschild, Rockefeller, Gates, Buffet, Clinton, Soros i dr.) odluče financirati kulturu smrti - abortuse, eutanaziju, rodnu ideologiju, liberalne programe zdravstvenog odgoja, GMO hranu, surogat majčinstvo, istraživanje kloniranja, prisilnu sterilizaciju u nerazvijenim i zemljama u razvoju i sl. te to postane državna vanjskopolitička strategija (SAD).

To financiranje dovodi do uništavanja obitelji, društava, vrijednosti, morala, vjere, kultura. Drugim riječima, to dovodi do uništavanja temelja društva.

Zato je potrebno moliti za osobe na moćnim i utjecajnim društvenim pozicijama kako bi svoju moć koristile za dobro.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Dokumentarni film o fra Slavku Barbariću
24. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.