Fra Mario Knezović župnik na Kočerinu u Bosni i Hercegovini poznat je po svojim snažnim porukama vjere izrazio je pozdravnu dobrodošlicu novoimenovanom mostarsko-duvanjskom biskupu Petru Paliću

"Prije dvije godine sam bio na ređenju za biskupa mons. Petra Palića na Hvaru.Biskup Petar je imenovan novim biskupom u Hercegovini (Mostaru). Ništa novo nemam dodati osim ponoviti ono što sam napisao tada na povratku s Hvara.

A tekst je glasio ovako: Hvar, Janjevo, Crkva u Hrvata je danas dobila biskupa Petra Palića. Teško je i nezahvalno opisati osjećaje koje sam doživio na licima i u vjerničkim srcima ponosnih Janjevaca. Ti Janjevci su veliki dar hrvatskome društvu. Svoju vjeru i ljubav prema hrvatskome rodu tkali su i čuvali u teškom okruženju na Kosovu. Opstali su i sad obogaćuju druge.

Kad bi svi bili kao Janjevci mnoge društvene brige nas ne bi mučile. Čestitam prijatelju biskupu Petru, čestitam vjernicima trootočne biskupije Hvar, Brač, Vis, čestitam Janjevcima i svima koji ljube Katoličku crkvu. Hvala Bogu za milost sudjelovanja u ovom dragom i svetom činu. Eto to je bio taj tekst i sad bih mogao samo promijeniti imena gradova i naselja. Ostalo ostaje isto. Dobro nam došao Petre, biskupe.", napisao je fra Mario.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (18. - 24. siječnja)
17. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.