Posmrtni ostaci koptskih mučenika, koje su 2015. godine u Libiji ubili džihadisti povezani sa samozvanom Islamskom državom, trebali bi se kroz sljedećih nekoliko dana prenijeti u Kairo.

Mučenici će potom biti pokopani u crkvi u selu Al-Our nedaleko od grada Samalut u egipatskoj provinciji Minya – prenijela je agencija Fides. Posmrtni ostaci 21 ubijenog kršćanina pronađeni su početkom listopada ove godine nedaleko od libijskoga grada Sirte, a identifikaciju je omogućila DNK-analiza.

Institut za pravnu medicinu u Kairu pozvao je članove obitelji „libijskih mučenika“ da predaju svoj DNK-uzorak zdravstvenim ustanovama u Minyi čime je omogućena identifikacija. Obitelji su pozdravile identifikaciju jer je time omogućen pokop njihovih najmilijih u crkvi u Al-Ouru.

Podsjećamo da su egipatske vlasti 6. listopada potvrdile kako su pronašle ostatke 21 koptskog kršćanina, među kojima je bilo 20 egipatskih Kopta te jedan iz Gane. Video-zapis u kojima je prikazano ubojstvo muškaraca, koji su godinama radili u Libiji, objavljen je na džihadističkim stranicama u veljači 2015. godine. Patrijarh Koptske pravoslavne Crkve, Tawadros II., već je tjedan dana nakon objave video-zapisa žrtve unio u popis koptskih mučenika, takozvani Synaxarion, a odredio je da se njihov spomendan slavi 15. veljače.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Obitelj Grgić o putu od naizgled savršenog braka, preko droge i pokušaja samoubojstva, do Boga
04. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.