Da bi blaženik bio proglašen svecem potrebno je utvrditi jedno novo čudo koje se dogodilo i nakon njegove beatifikacije.Za cijeli proces proglašenja nekoga svetim potrebna su dva čuda.

Drugo čudesno ozdravljenje po zagovoru  Majke Tereze dogodilo se brazilskom inženjeru(35) koji je bolovao od tumora na mozgu i trebao je biti operiran, ali su mu prognoze bile slabe. Njegova supruga molila se u bolničkoj kapeli dok je on u induciranoj komi premješten u operacijsku dvoranu. Žena i njezini prijatelji zagovarali su Majku Terezu za njegovo ozdravljenje. Kada su kirurzi ušli u operacijsku dvoranu, vidjeli su budnog pacijenta bez ikakva znaka bolesti. Liječnici su napisali da nikada nisu vidjeli tako nešto. Vatikanska liječnička komisija potvrdila je 10. rujna ozdravljenje Brazilca kao “znanstveno neobjašnjivo”, a to je potvrdila i teološka komisija.

Čudesno ozdravljeni muškarac danas ima 40 godina i živi u Rio de Janeiru.
Pomoć bl. Majke Terezije njemu i njegovoj obitelji, međutim, tu nije završila. Zbog terapije tijekom liječenja bolesti, muškarac je ostao neplodan i paru je rečeno da nikada neće moći imati djecu. Oni su, međutim, nastavili molitvu Bogu i tražili za pomoć zagovor blaženice iz Kalkute. Danas imaju dvoje zdrave djece.

Sveta Stolica je kao prvo čudo,podsjetimo se,prepoznala u iscjeljenje tumora u abdomenu Indijke Monice Besre 2002., nakon što je kraj sebe imala medaljon sa slikom Majke Terezije. Besra je izjavila da je snop svjetlosti došao sa slike nakon čega je ozdravila od tumora.

Proglašeni blaženici, odnosno sveci su istinske »zvijezde«, koje ostaju trajni uzori ostvarenoga evanđelja i kao takvi poticaj svim vjernicima da ih nasljeduju. To je važnije nego sama svečanost beatifikacije, odnosno kanonizacije, koja je stvar jednoga dana.Od samog fizičkog ozdravljenja važnije je zdravlje duše,stoga ćemo ovu "malu" sveticu zagovarati za pomoć u duhovnom rastu i  slijediti male stope ove velike žene.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Ana Rucner otvoreno progovorila o vjeri: "Ako ne vjeruješ počni vjerovati. Idem na molitvu, klanjanje"
16. Febbraio 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.