Nauči se reći "NE"

U današnjem svijetu nalazimo se pred brojnim iskušenjima.

Na nama je da prosudimo da li je ono sto nam svijet nudi dobro ili zlo. Hoćemo li se okrenuti prema porocima koji nas mogu uništiti ili ćemo krenuti pravim putem, putem života i spasenja , naša je odluka.

Čovjek je taj koji može slobodno upravljati svojim životom. Nude mu se raznovrsne mogućnosti. Nalazi se pred šarolikom ponudom svjetonazora i uvjerenja. Susreće se s brojnim ponudama, izazovima , idolima koji mu možda predstavljaju primjer savršenstva.

U doba mladenaštva izazovi su snažniji. Mladi počinju graditi svoj život,a kako bi ga kvalitetno izgradili moraju imati pravi oslonac u životu. Potreban im je netko tko će ih izvesti na pravi put, tko ce ih naučiti da kažu „ne“. Zaista je potrebno naučiti reći ne, poznavati granicu koja se ne smije prekoračiti, naučiti razlučiti dobro od zlog, jer samo tako čovjek može uspjeti, samo tako može biti sretan.

Ima onih koji se boje reći ne, koji se boje odbiti ono sto im drugi nameću. Ti ljudi nemaju samopouzdanja, boje se da ne budu osuđivani . Onda kad si siguran da nešto što ti je ponuđeno nije dobro, odbij. Reci „NE“ i vjeruj nisi pogriješio.

 

Označeno u