„Hodočašće“ - Nova knjiga fra Svetozara Kraljevića

Nova knjiga poznatog hercegovačkog franjevca fra Svetozara Kraljevića, „Hodočašće“, bit će predstavljena u četvrtak 21. svibnja, u dvorani franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi (Av. G. Šuška 2) s početkom u 19 sati.

Uz autora, o knjizi će govoriti i književnik Ante Kraljević te fra Ante Bekavac s KBF-a u Zagrebu i fra Ivan Penavić.

„Hodočašće“ je zbirka fra Svetozarovih propovijedi i predavanja u kojima autor na jednostavan i životno slikovit način progovara o ključnim temama kršćanskog života.

Fra Svetozar Kraljević rođen je 1951. godine u selu Podvranić, župa Kočerin. Nakon osnovne škole na Kočerinu odlazi u sjemenište te se školuje u Dubrovniku, Visokom, Sarajevu i Washingtonu. Svećenički rad započinje u Kustodiji hrvatskih franjevaca u SAD-u i Kanadi, gdje djeluje kao kapelan na hrvatskim župama u West Allisu i u New Yorku. Zatim se vraća u provinciju i služi kao duhovni pomoćnik na Humcu, odakle odlazi u Konjic. U ratnim godinama fra Svetozar je najprije duhovnik časnih sestara, s kojima proživljava izgnanstvo iz Bijelog Polja, a zatim gvardijan na Širokome Brijegu. 1997. odlazi u Međugorje gdje ostaje 16 godina, a od toga punih 13 godina kao voditelj Majčinog sela i zajednice Milosrdni Otac. Od 2013., fra Svetozar je odgojitelj bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Poznati je ispovjednik, propovjednik, duhovnik, voditelj seminara i duhovnih vježbi, humanitarni djelatnik. Napisao je nekoliko knjiga o međugorskim ukazanjima i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kliknite OVDJE za više vijesti iz kulture