Izložba najmlađeg blaženika Katoličke crkve "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Livnu

Putujuća izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" otvorena je u četvrtak u izložbenoj dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu, javlja vecernji.ba.

Autor ove izložbe je jedan od najmlađih blaženika Katoličke crkve Carlo Acutis koji je preminuo u svojoj 15 godini od leukemije. On je nekoliko mjeseci prije svoje smrti na mrežnoj stranici koju je sam napravio, prikupio podatke o svim euharistijskim čudima u svijetu, dokumente koji su dokaz da se radi o nadnaravnim događajima, kao i slike te je sve klasificirao po lokalitetima.

Napravio je tako pregled 136 priznatih euharistijskih čuda u svijetu koja su se dogodila tijekom različitih razdoblja u povijesti. Radi se o pravom virtualnom muzeju koji je dostupan on line, a sama izložba prošla je pet kontinenata.

Nakon otvaranja izložbe župnik župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika don Ante Ledić predvodio je molitvu klanjanja pred Presvetim uz glazbenu pratnju i pjevanje slavljeničkog benda "Trinitas" i brojnih okupljenih vjernika.

Izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Livnu ostaje do 19. svibnja, a može se pogledati svakim radnim danom u vremenu od 8 do 15.30 sati.