Tribine Humac: "Život radosna lica"

Dragi prijatelji, pozivamo Vas na osmu, ujedno i posljednju TRIBINU na Humcu koja će se održati 29.4.2015. u staroj crkvi sv. Ante s početkom u 20 sati.

Gost predavač bit će, isusovac, pater Ivan Ike Mandurić, a tema predavanja: ''Život radosna lica''. Pater Ike je svećenik samaritanske Crkve, svećenik koji želi previjati rane svim ljudima, a napose svojim srcem želi dotaknuti srca mladih. Kao što sam kaže: ''Naučio sam da u radu s mladima sav moraš pripadati njima.''

Mladi danas nemaju više kome dati svoje Srce – nemaju nikoga tko je toga vrijedan. Zato padaju tako u bescjenje. No, to njihovo kockanje sa vlastitim srcem samo je znak da su spremni dati ga. Nakon silnih razočaranja koja vam se dogode, vama se može činiti kako više niste spremni založiti se, dati se i žrtvovati se. No, sasvim je suprotno: tim više što su vas drugi izvarali, vi još više čeznete i žudite za time da se nađe netko pravi, tko je vrijedan vaše egzistencije, ljubavi i predanja. Pa, ako nakon svih prevara, naiđe netko tko je doista toga vrijedan, otkrit ćete kako ste još više spremni kockati se do kraja, jer nemate što izgubiti.

Ako Crkva dokaže i pokaže kako je vjerna Kristu, i svugdje tamo gdje je to pokazala, mladi su još spremniji. Nikada nije bilo toliko radikalno i zrelo opredijeljenih mladih za Krista i Crkvu kao danas.

Dođite i zajedno rastimo uz Riječ.

Također vas pozivamo na Humac u četvrtak 30.4.2015. na misu mladih i klanjanje s početkom u 20 sati. Misu i klanjanje predvodit će također pater Ike Mandurić, koji će svojom riječju i svjedočanstvom potaknuti mlade da se odvaže biti Kristovi svjedoci.

Za više vijesti iz Hercegovine kliknite OVDJE