Život je Božji dar vama

"Život je Božji dar vama. Način na koji ga živite, vaš je dar Bogu."Jednom kada spoznaš da umirati sebi iz dana u dan znači imati vječnost na dlanu, da ti dani nisu odbrojani ako ih sam nisi pridobio za sebe već položio za druge, tvoj život će dobiti smisao,stari iznemoćali starac u tebi će minuti kao dan,a novi će se roditi iz najljepšeg svitanja zore.

Tvoje će srce neko vrijeme plakati nad onim što je izgubilo, ali duša će se radovati zbog blaga kojeg je pronašla. Kada ustanoviš da je tvoj život i moždane funkcije prestale raditi i da je time unatoč svim tvojim nastojanjima tvoj život dospio "kraju", nemoj pokušavati bilo kakvom tehnikom spasiti ga, nemoj ga prozvati svojim mrtvačkim pokrovom nego "krevetom života" jer tada tvoje tijelo može najviše poslužiti drugima za sretan i ispunjen život,a tebi pružiti novu šansu.

Daj svoje oči čovjeku koji nikada nije vidio zalazak sunca, osmjeh djeteta i ljubav u njima.Tada češ i ti progledati očima srca. Daj svoje srce čovjeku kome je njegovo srce donijelo samo beskrajne dane pune boli i razočaranja. Tada će tvoje srce pokucati na prava vrata i ući u radost života. Daj svoju krv onome čijim žilama teku otrovi da može biti protočan milostima Neba i gledati život sa čistih prozora svoje duše. Tada češ i ti vidjeti oko sebe svjetlo i ljepotu duše svakog Božjeg stvorenja. Daj svoje bubrege onome tko je ovisan o stroju svijeta, da se može kretati izvan granica svojih dana i noći, te slobodno prelaziti preko ruba mogućnosti koje ima u Bogu.

Tada češ ti spoznati i ti imaš beskrajne mogućnosti bez obzira na ograničene sposobnosti fizičkog tijela. Daj svoje kosti,mišiće svaku tetivu i živac, podaj ga kljastom starcu ili uzetom djetetu da može pretrčati sve svoje snove i livade djetinjstva. Tada češ i ti moći preći na drugu stranu mosta koji povezuje zemlju i nebo. Daj svaku stanicu svoga mozga da mogu rasti u onomenijemome mladiću ili djevojci koje nikada nije moglo izgovoriti riječi "volim te" ili čuti kišu i valove kako zapljuskuju obale života.

A od ostatka svoga tijela spali sve ono što je ostalo i raspi pepeo na sve strane da bi cvijeće i plodovi neba na poljima života bolje rasli. Zakopaj svoje krive odluke i životne pogreške, sve svoje slabosti i predrasude kojima si povrijedio svoje voljene. Svoje grijehe daj onome tko ti ih je dao, đavlu, a djela ljubavi i dušu predaj Bogu. A ako te se netko poželi sjetiti,reci mu neka to učini djelom milosrđa, ljubaznom riječi onome koji traži tvoju pomoć. Ako tako činiš, vječnost je tvoj dom.

Označeno u