TEMA I TERMINI DUHOVNIH OBNOVA U MEĐUGORJU U JUBILARNOJ 2025. GODINI

ICMM u petak, 5. srpnja objavio je temu i datume duhovnih seminara koji će se održati u Međugorju slijedeće, 2025. Jubilarne godine u organizaciji župe sv. Jakova i ICMM.

Tema svih duhovnih obnova koje će se održati u Međugorje sljedeće godine biti će “Hajdemo u dom Gospodnji!” (Ps 122,1).

Datumi duhovnih obnova donekle su izmijenjeni kako bi se uklopile u kalendar koji ima rimokatolička Crkva na svjetskoj razini. Najveća izmjena je u datumu 36. MLADIFESTA, odnosno Međunarodne molitvene duhovne obnove za mlade – koja će se sljedeće godine održat od ponedjeljka 4. do petka 8. kolovoza 2025.

Do izmjene termina Mladifesta došlo je kako se ne bi poklapao sa Jubilejem mladih u Rimu koji će se održati od ponedjeljka 28. srpnja do nedjelje 3. kolovoza 2025., u sklopu obilježavanja Jubilarne 2025. godine koju slavi cijela Crkva. Kao što je mnogima poznato, Jubilej je posebna milosna godina u kojoj Katolička Crkva vjernicima nudi mogućnost traženja potpunog oprosta, odnosno oproštenja grijeha za sebe ili za pokojne srodnike. Jubilej mladih obilježit će sve "tipične elemente svakog jubileja“, dakle iskustvo hodočašća, prolazak Svetih vrata, ispovijed vjere i pristupanje sakramentu pomirenja.

Obično zadnja u kalendaru duhovnih obnova, sljedeće godine započinje kao prva: 24. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove koja će se održati od 5. do 8. veljače 2025. godine.

Od 10. do 14. ožujka 2025. godine biti će 30. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje.

28. Međunarodna duhovna obnova za svećenike biti će od 30. lipnja do 4. srpnja 2025.