Započela župna devetnica Kraljici Mira

Molitvena devetnica krunice na Brdu ukazanja u 16 sati kao dio neposredne priprave za proslavu 40. Obljetnice ukazanja Kraljice Mira, započela je u utorak 15. lipnja 2021. Razmatranja prije radosnih i žalosnih otajstava krunice meditirao je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Važno je istaknuti kako je Gospa u više poruka isticala kako su milosni dani u kojima je Ona još uvijek s nama, a dan 25. 06. nazvala je 'veliki dan' koji je Njoj poklonjen! (usp. poruka 25. 06. 1991.) Vidioci također ističu kako su Gospine ruke još uvijek ispružene i preko njih milosti stižu na zemlju, a do kada će to biti i kako će biti kada Njezina ukazanja prestanu, to još nitko ne zna!

Također, mnogo vjernika očekuje da će se za ovu 40. Obljetnicu dogoditi neki znak ili će se otkriti neke tajne, ali vidioci ističu kako Gospa ništa takvoga nije nagovještavala. Vrijeme je za Boga jedna sasvim drugačije dimenzija. I svakako Bog najprije gleda na puninu vremena za obraćenje svakog srca. Gospa i danas samo poziva na što više molitve i na ljubav prema Bogu i čovjeku. Kad molitva i ljubav zahvate srce čovjekovo i iz kamenog srca ga pretvore u srce od mesa, onda je to najveća tajna i najveći znak Božje svemoći!

Neka ova devetnica zato protekne ne u iščekivanju znaka ili čuda, nego u iščekivanju vlastitog obraćenja i posvećenja!

Fra Marinko Šakota o pripremama za 40. obljetnicu: Polazimo s izvora

Fra Marinko Šakota o pripremama za 40. obljetnicu: Polazimo s izvora

Fra Marinko Šakota gostovao je na Radiopostaji Mir Međugorje gdje je ukratko objasnio kako će se župa pripremati za 40. Obljetnicu Gospina ukazanja.