Molitva za zdravlje

Svemogući i milosrdni Bože, ti si vladar i vlasnik svega što postoji i svega što jest.Ti si vladar i vlasnik i moga bića i svega što jesam, što u svom srcu nosim i što imam. Gospodine, ništa ne postoji bez tebe osim grijeha i zato još jedanput odlučujem biti tvoj i s tobom.

Još jedanput, Gospodine, tebi predajem sve što jesam, sve što imam i čitavo svoje biće. Posebno ti, Gospodine, predajem ona područja svoga života gdje sam slab, gdje sam ranjen grijehom, patnjom, bolima, porazima, neuspjesima. Tebi, Gospodine, predajem ona područja svoga života gdje se osjećam poraženim, nesretnim, nemirnim, prestrašenim, zabrinutim, gdje se, Gospodine, osjećam da su nastupile brige, nesreće, nemiri. Gospodine, molim te, dođi u one kutke moga bića gdje vlada strah, nepovjerenje i zabrinutost i ondje gdje se nalaze najteži i najdramatičniji problemi! Gospodine, tebe zazivam i tebe pozivam: - Dođi, Gospodine Isuse!

Gospodine, pozivam te u srca onih ljudi koji svaki dan imaju psovku na jeziku, u međuljudskim odnosima i u srcu. Pozivam te, Gospodine, onima kojima je svaki dan psovka način komuniciranja, način rješavanja problema, način odnosa prema ljudima i stvarima.

Dođi, Gospodine Isuse, u ona područja i u ona srca koja su ranjena problemom ovisnosti. Dođi, Gospodine, onima koji piju i tako unesrećuju sebe i ruše svoje zdravlje i sreću svoju i svojih obitelji. Dođi, Gospodine Isuse, onima koji su zahvaćeni problemima kocke i igara na sreću. Dođi, Gospodine Isuse, onima koji su zahvaćeni problemima ovisnosti o drogi i kemijskim sredstvima. Dođi, Gospodine, onima koji su zahvaćeni i zarobljeni problemima ovisnosti o igrama i kompjuterskim igricama i probudi želju za zdravljem, želju za slobodom i želju za srećom. Dođi, Gospodine Isuse, onima koji organiziraju svoj život bez tebe, bez sakramenata, bez svete Mise, bez molitve i koji žive samo svojim snagama, koji ovaj svijet žele urediti
svojim snagama i svojim mudrostima. Gospodine, budi s onima koji su zaboravili biti prijatelji ljubavi, prijateljstva i dobrote koja dolazi od tebe.

Ispuni, Gospodine, sva naša prijateljstva sobom, svojim Duhom, svojom dobrotom i svojom snagom. Daruj nam milost za prijateljstva koja su u Duhu Svetomu, a ne sebična prijateljstva
puna vlastitih interesa. Daruj nam milost, Gospodine, da znamo biti rješenje u ovom svijetu, a ne problem, da znamo ovim svijetom hoditi u tvoje ime i tvojom milošću ovaj svijet nastaniti, pohoditi i u njemu boraviti. Gospodine, posveti brak svih ovdje prisutnih! Daruj nam, Gospodine, milost da znamo tvoju riječ kazati i sebi i svome bračnom drugu i svome djetetu i svome susjedu.

Čuvaj nas, Gospodine, od riječi koje nisu tvoje i daruj nam riječi koje su tvoje, da ih znamo kazati u tvoje ime. Daruj nam djela koja su tvoja, da ih znamo činiti u tvoje ime i daruj nam misli koje su tvoje, da ih znamo misliti u tvoje ime. Posveti, Gospodine, naše dane i posveti naše noći. Pohodi bolesne, posebno one koji su teško bolesni, naše drage i naše prijatelje i ljude koji su značajni u našem životu, u našim zajednicama. Posveti ih i blagoslovi. Molimo za tvoj blagoslov onima koji se pripremaju za smrt, da bude sveta smrt, sveti prijelaz.

Blagoslovi nas sve i posveti svojom milošću, po Marijinu zagovoru, u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga. Amen.