Sadržaj s oznakom: Banjolučka biskupija

Pridružite nam se u stvaranju temelja održive budućnosti Banjolučke biskupije. Crowdfunding kampanjom "Pomozite Banjalučkoj biskupiji u stvaranju održive budućnosti" želimo mobilizirati zajednicu kako bi se osigurala financijska održivost Banjolučke biskupije koja je jedna od najsiromašnijih na svijetu. 

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., priopćila da je „Njegova Svetost papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Banjolučke biskupije preuzvišenog mons. Franje Komarice te imenovala novog banjolučkog biskupa poštovanog don Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije“, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Katolici u Banjoj Luci proslavili su radosno, mirno i dostojanstveno najveću kršćansku svetkovinu Uskrs.

Biskup banjalučki Franjo Komarica izjavio je 18. travnja kako ga raduje da će naredni tjedan doći do susreta poglavara Katoličke Crkve pape Franje i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika

U banjolučkoj katedrali je na Veliku srijedu 17. travnja 2019., kako je to više desetljetna tradicija slavljena Misa posvete ulja, koju je po trideseti put, kao biskup ordinarij predslavio biskup Franjo Komarica.

Na svome jedinstvenom „hodočašću“ po svim župama Banjolučke biskupije, koje je započelo početkom korizme, slika Milosrdni Isus„ stigla je na Cvjetnicu 14. travnja, u banjolučku katedralu.

Banjolučka biskupija sada je pod zaštitom Gospe Fatimske