Sadržaj s oznakom: Bezgrešno začeće

Crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Tihaljini (BiH) ponosi se jednim od najljepših Marijinih kipova na svijetu. Međutim, mnogi ga poistovjećuju s međugorskim kipom Gospe, pa i kad pitate radnice u suvenirnicama koje hodočasnicima prodaju replike kipa, samouvjereno potvrde da se isti nalazi u međugorskoj crkvi.

U Lurdu je Gospa rekla svoje ime tek nakon mnogih upita. Bilo je to ovako: Taj dan Gospa silazi dolje, u donji dio špilje, bliže Bernardici.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Marija je vazda mlada jer grijeh nikad nije uzrokovao starenje, a njezina je tajna Riječ Božja – istaknuo je papa Franjo za vrijeme današnjeg podnevnog nagovora prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra u Vatikanu. Papa je u nagovoru promišljao o današnjoj svetkovini Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, te je polazeći od današnjeg Evanđelja po Luki nastojao vjernicima približiti smisao i sadržaj te dogme.

Neka Bezgrješno Srce Marijino bude uvijek naše utočište, naša utjeha i put koji nas vodi Kristu – napisao je papa Franjo u svojoj današnjoj tweet-poruci povodom svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Papa Franjo: Nitko ne može biti isključen iz Božjeg milosrđa