Sadržaj s oznakom: Čile

Blizanci Monica i Cristian Moya bili su kao bebe na rubu smrti. Nakon što ih je majka posvetila Djevici Mariji, oni su se oporavili od teškog oblika upale pluća.

Papa Franjo prihvatio je danas ostavke još dvojice čileanskih biskupa. Radi se o mjesnim biskupima biskupija San Bartolomé de Chillán i San Felipe, objavio je portal Vatican news.

Nadbiskup Puerto Montta, msgr. Cristián Caro Cordero i biskup Valparaísa msgr. Gonzalo Duarte García De Cortázar dali su ostavke zbog navršene dobi, a biskup Osorna msgr. Juan Barros Madrid uzet će slobodnu godinu
Papa Franjo je prihvatio ostavku tri čileanska biskupa.

Papa Franjo napisao je pismo čileanskim biskupima, pozivajući ih da pomognu iscijeliti rane uzrokovane „grješkama i grijesima“ u ophođenju slučajevima seksualnog zlostavljanja od strane svećenika.

U sklopu svoga pastoralnog pohoda Čileu papa Franjo susreo se sa zatvorenicama ženskog zatvora San Joaquin i ohrabrio ih da se odupru svemu što bi im moglo oduzeti njihov identitet i na kraju im ubiti nadu.

Papa Franjo je u utorak u Santiagu rekao da osjeća "bol i sram" zbog pedofilije koju su počinili pripadnici svećenstva u Čileu, u govoru koji je održao pred političkim i civilnim vlastima te zemlje.

Kako javljaju svjetski mediji, 16. siječnja – prvoga dana boravka pape Franje u čileanskoj prijestolnici Santiagu, bombardirane su tri crkve.