Sadržaj s oznakom: Halloween

Objavljeno u Vjera i život | 30.10.2022.

Noć ljudske gluposti

Većina stanovništva u našoj zemlji izjasnila se pripadnicima Katoličke Crkve. Ako slučajno prođete tom istom zemljom večer uoči Svih svetih vidjet ćete na bezbroj prozora izdubljene bundeve i u njima zapaljene svijeće, kraj njih obično leti poneki šišmiš, glava od vampira ili vještica koja jaši na metli…

''Mislim da talijansko društvo gubi svoj razum, smisao života, korištenje razuma i sve više i više je bolesno.

Podrijetlo Noći vještica ukorijenjeno je u masovnom egzorcizmu izvedenom u 7. stoljeću.

Halloween se danas ubraja među najpopularnije i najkomercijaliziranije poganske praznike globalnih razmjera, ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, nego i na starom kontinentu, pače i po cijelom svijetu.

Trčala je sve dok nije stigla do zidova groblja. A onda je hostija postala…U 15. stoljeću u seocu Ettiswil u Švicarskoj dogodio se čudesan događaj i to nakon što je jedna žena počinila užasan zločin.

„BETLEM“ – je društvo koje radi za promicanje općega dobra. Izdaje knjige čiji sadržaj izgrađuje i oblikuje čovjeka. Također snimaju i dokumentarne priloge i reportaže za one koji svojim djelovanjem i zalaganjem žele učiniti našu svakodnevicu boljom.

Cilj Holywin-a je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom se želi mlade pozvati na radosno zajedništvo i molitvu, i kroz duhovni program pokazati im da su oni pozvani na svetost. Sveci su također bili obični ljudi, ponekad slabi i grešni ali strpljivi, ponizni i ustrajni u ljubavi i svjedočenju vjere.

Kršćansku tradiciju brane upravo mladi, organizirajući se u noćna bdijenja i predstave o životu svetaca uoči blagdana Svih svetih.