Sadržaj s oznakom: Knjige

Jedan Kolumbijac, koji je 20 godina vozio kamion za smeće u Bogoti, skupljao je bačene knjige i u prizemlju svoje kuće otvorio besplatnu knjižnicu.

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 7. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi" Christophera Kaczora, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Top ljestvica najprodavanijih knjiga u knjižarama Verbum  za rujan donosi jedan kuriozitet: posjetitelji tog najvećeg lanca vjerskih knjižara u proteklom mjesecu su najviše kupovali knjigu koja još nije ni objavljena.

Jedinstveni i već vrlo popularni Molitvenik pape Franje koji sadržava sve bitne molitve i vjerske istine objavila je nakladnička kuća Verbum s posebnim dopuštenjem službene vatikanske kuće Libreria Editrice Vaticana, a sada se zahvaljujući suradnji s Večernjim listom može naći i na svim kioscima Tiska te u Tisak-medija centrima.

U utorak 30. lipnja gost Verbumova programa "Susret s autorom" u Knjižari sv. Frane na uglu samostana sv. Frane na Trumbićevoj obali 1 u Splitu bio je fra Nikola Mate Roščić, poznati franjevac konventualac, teolog, katolički pisac i publicist, autor više od 400 bibliografskih jedinica, koji se ovom prigodom prisjetio povijesnog događaja pristajanja na splitsku obalu sv. Franje Asiškoga, čiju je lađu na splitsku obalu donijela nevera 1212. godine, a upravo je taj događaj bio kamen zaglavni crkve koja je tu podignuta, te kasnije samostana sv. Frane na čijem je uglu smještena i Verbumova Knjižara sv. Frane koja tu djeluje od 1995. godine. U istom samostanu odnedavno je iznova na službi i fra Nikola Mate Roščić.

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u travnju donosi deset vrijednih naslova i zanimljivih preporuka za čitatelje.

Sve one koji se nalaze u raznim životnim potrebama obradovat će objavljivanje novih knjižica u izdavačkom nizu Hosana koje donose omiljene pobožnosti i devetnice koje su mnogima isprosile razne milosti.