Sadržaj s oznakom: Notre Dame

Evo pet stvari koje možda niste znali o crkvi koja je često nazivana "Kraljicom katedrala", piše CNA.

Obnova Notre Dame zbog velikih rizika ne ide po planu a jedan od problema stvara više od 400 tona olova s krova koje je izgorjelo u požaru u travnju.

Nadbiskup Michel Opetti vjeruje kako vjerojatno neće biti problema s uplatama najvećih donatora, ali njihove donacije do sada jednostavno nisu sjele. „To je razlog zbog čega se nastavlja s prikupljanjem“.

Otac Fournier otkriva da je blagoslovio Crkvu prije nego što je pred vatrenom stihijom pobjegao s Presvetim sakramentom, moleći Isusa da spasi njegovu kuću.

Papa Franjo je povodom velikog požara koji je uništio katedrali Notre dame pariškom nadbiskupu Michelu Aupetitu izrazio blizinu i zajamčio molitve.

Jean-Marc Fournier, kapelan Pariške vatrogasne brigade, spasio je hostije, Presveti Oltarski Sakrament i Kristovu Trnovu krunu iz katedrale Notre Dame koja je gorjela u ponedjeljak navečer kada je hrabro ušao u nju s ostalim vatrogascima.

Francuski su mediji tijekom prošloga vikenda objavili vijest kako se u pariškoj katedrali Notre Dame (Naša Gospa) dogodio incident koji je pogodio brojne posjetitelje ove turističke atrakcije koja još uvijek služi kao prvostolna crkva Pariške nadbiskupije.