Sadržaj s oznakom: Sveta Majka Tereza

Jedna anegdota iz života svete Majke Terezije...

U vrijeme kada svjedočimo potresnim životnim sudbinama u jeku izbjegličke krize, pokazati ljudskost i pomoći drugima toliko je neizmjerno važno.

Molimo krunicu svakog dana.

Prečisto Srce Marijino, Uzroče naše radosti, blagoslovi svoje Misionarke Ljubavi!“

Poniznost je:

Isuse, ti si najjači na svijetu,
daj i meni snage da moje ruke i srce
nastave tvoje djelo!

Spomenik je podignut 28. svibnja 2002.

Sveta Majka Terezija je svoje sestre učila da u trenutcima velike potrebe mole tzv. ‘olujnu devetnicu’ s prekrasnom marijanskom molitvom sv. Bernarda, te je svjedočila da je po njoj primila velike blagodati.

Prije nego počneš moliti, potraži neko tiho mjesto koje će ti pomoći u molitvi; najbolje u crkvi ili u kapeli pred Presvetim Sakramentom. Neka u tebi sve utihne, jer Bog je prijatelj tišine. On nas uvijek čeka u tišini – da nam govori i da nas sluša. “U tišini našeg srca Bog govori o svojoj ljubavi; u tišini našeg srca, mi prepuštamo Isusu da nas ljubi” (Majka Terezija)

Neka nam udijeli milost da Ga vidimo u očima svih koji nas gledaju u svojim potrebama.

Hvala Ti, Gospodine Isuse! (govori se iza svake pohvale)

Sestre koje su imale priliku živjeti i susretati bl. Majku Tereziju svjedoče o njezinoj velikoj ljubavi koju je gajila prema molitvi krunice.

Isusa možemo primiti u svoje srce moleći ovu molitvu:

"Radost je molitva, radost je snaga, radost je ljubav, radost je mreža ljubavi kojom možete doći do duša.

U Svetištu Majke Božje Trsatske koje ove godine obilježava 40 godina od kako je sveta Majka Terezija posjetila trsatski brijeg, 22. rujna svečano je otkriven i blagoslovljen njezin kip u prostoru ispred crkve.

Objavljeno u Svetac dana | 5.9.2018.

Sveta Majka Terezija

Sveta Majka Terezija (1910.-1997.) rodila se u katoličkoj albanskoj obitelji 1910. u Skopju i dobila je na krštenju ima Agneza. Godine 1928. stupa u samostan sestara "loretki".

Stranica 1 od 2