Sadržaj s oznakom: Ujedinjeni narodi

Ujedinjeni narodi 12. veljače obilježavaju tragediju djece vojnika. Djeca se novače u Jemenu, Južnom Sudanu i Srednjoafričkoj Republici. U Južnom Sudanu se više od 19 000 maloljetnika koristi kao vojnike.

U svijetu se 11. studenog obilježava Međunarodni dan djeteta, čiji je cilj podsjetiti javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.20. studenog 1989. je na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Konvencija o pravima djeteta koja sadrži univerzalne standarde koje država mora garantirati svakom djetetu.

Generalna skupština UN-a je 20. studenog 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a trideset godina poslije je usvojila "Konvenciju o pravima djeteta".

Uoči Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, u Ženevi je jučer predstavljen izvještaj Ujedinjenih naroda o razvoju vezanom za vodu, naslovljen "Nikoga ne ostaviti po strani"

U utorak, 20. studenoga, obilježen je Međunarodni dan dječjih prava. Na taj je dan 1989. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djece i adolescenata

U Jemenu je, zbog ratnog stanja, gladi izloženo oko 18 milijuna ljudi, odnosno dvije trećine populacije ...

Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) objavila je godišnje izvješće, sastavljeno u suradnji s Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD), Međunarodnim fondom za djecu (UNICEF), Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih naroda (WFP) i Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO)

Crkva je protiv bilo kakve legalizacije pobačaja

Crkva je protiv bilo kakve legalizacije pobačaja

Vrlo su oštre riječi kojima se kardinal Mario Zenari, apostolski nuncij u Siriji, osvrnuo na opasnost od stranog bombardiranja u toj zemlji.

Oko 400 tisuća civila koji su opkoljeni u sirijskoj enklavi Istočnoj Guti suočeni su s "potpunom katastrofom" jer im je blokiran pristup humanitarnoj pomoći, a stotine ljudi trebaju hitnu medicinsku evakuaciju, rekao je u četvrtak Jan Egeland, savjetnik Ujedinjenih naroda za humanitarna pitanja.

Okrutno nasilje koje je primoralo tisuće obitelji da napuste svoj dom, djeca uvojačena i poslana u borbe, bolnice i škole nepopravljivo uništene u bombardiranju, i nedostatni pristup vodi i hrani.

Političko djelovanje mora doista biti u službi ljudske osobe, općega dobra te poštovanja stvorenoga – poručio je papa Franjo u svojem tweetu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava kojim se obilježava dan prihvaćanja Opće deklaracije o ljudskim pravima.

Ujedinjeni narodi priopćili su da je situacija u Siriji katastrofalna usprkos napretku koji je ostvaren u borbi protiv vojnih snaga samozvane Islamske države

Charolette je održala govor pred skupštinom Ujedinjenih naroda, upozoravajući na ‘skriveni’ cilj iskorjenjivanja djece s Downovim sindromom u budućnosti…

Kako bi pomogao pučanstvu istočne Afrike, pogođenom velikom prehrambenom nesigurnošću i bijedom, papa Franjo je FAO-u, odnosno Organizaciji za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, simbolički darovao 25.000 eura.

Sve je počelo kada ju je policija prostrijelila za vrijeme nemirnih prosvjeda. Nakon što se probudila u bolnici odlučuje radikalno promijeniti vlastiti život. Čini zaokret od 180 stupnjeva, ostavlja po strani svoj politički servilizam i grješan život te se posvećuje traženju istinskog dobra za žene i djecu.