Sadržaj s oznakom: Dogodilo se na današnji dan

Papa je u Fatimi, na proslavi 100. obljetnice fatimskih ukazanja 13.5.2017., predvodio obred kanonizacije dvoje djece pastira: Franje i Jacinte Marto te je i predslavio svetu misu.

Alojzije Stepinac peto je od osmero djece u pobožnoj i radišnoj obitelji Josipa i Barbare r. Penić.

Rođen je 19. svibnja 1874. godine u Šiljevištima, župa Klobuk kod Ljubuškog u pobožnoj hrvatskoj obitelji s devetero djece.

Uskrsno jutro 1991. godine bilo je izrazito maglovito.

Sveti Josipe,

Danas se navršava 29. godina od tragične smrti jednoga od najvećih hrvatskih glazbenika Tomislava Ivčića.

Fra Janko Bubalo (31. siječnja 1913. - 27. veljače, 1997), član Hercegovačke franjevačke provincije i književnik.

Sretnička tragedija, događaj u kojem su izgorjeli svatovi Ivana Rozića nadaleko je tragično poznati događaj, dogodila se na današnji dan.

Dana 26. siječnja 1972. nad Čehoslovačkom se srušio zrakoplov JAT-a u kojem su svi putnici i članovi posade poginuli, osim stjuardese Vesne Vulović, koja je bila u “repu aviona”.

Nakon kratke bolesti na današnji dan 2015. godine u zadarskoj bolnici u 75. godini umro dugodogišnji suradnik Radiopostaje MIR Međugorje, profesor Marko Vasilj.

6. siječnja, na blagdan Bogojavljenja, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini obilježava se Svjetski dan svetog djetinjstva, a riječ je o danu kada djeca (i odrasli) na razne načine, posebno materijalnim prilozima i molitvom, pomažu siromašnoj djeci diljem svijeta.

Za vrijeme rata, 1941., u samostanu Marijin dom na Palama živjele su poglavarica s. M. Jula Ivanišević (Hrvatica, 48 g.), s. M. Berchmana Leidenix (Austrijanka, 76 g.), s. M. Krizina Bojanc (Slovenka, 56 g.), s. M. Antonija Fabjan (Slovenka, 34 g.) i s. M. Bernadeta Banja (Mađarica iz Hrvatske, 29 g.).

Generalna skupština UN-a je 20. studenog 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a trideset godina poslije je usvojila "Konvenciju o pravima djeteta".

Tijekom Domovinskog rata Siniša Glavašević bio je urednik Hrvatskog radija u Vukovaru i ratni izvjestitelj.

Divne su bazilike nad grobovima apostolskih prvaka, bazilike od kojih zastaje dah, a svaki dolazak na njihov grob potvrda su i ispovijedanje naše vjere.

Bio je listopad 1944. Fra Križan Galić, umirovljeni starac, koji je nakon njemačke okupacije samostana na Humcu svoje staračke dane provodio u župnoj kući u Međugorju, ubijen je bombom koja je ubačena kroz prozor u prostoriju gdje je u tom trenutku boravio fra Križan.

Stranica 1 od 3