Sadržaj s oznakom: Dogodilo se na današnji dan

Divne su bazilike nad grobovima apostolskih prvaka, bazilike od kojih zastaje dah, a svaki dolazak na njihov grob potvrda su i ispovijedanje naše vjere.

Bio je listopad 1944. Fra Križan Galić, umirovljeni starac, koji je nakon njemačke okupacije samostana na Humcu svoje staračke dane provodio u župnoj kući u Međugorju, ubijen je bombom koja je ubačena kroz prozor u prostoriju gdje je u tom trenutku boravio fra Križan.

Objavljeno u Duhovni kutak | 20.10.2022.

Otac Ante Gabrić

20. listopada 1988. god. umro je „misionar ljubavi” – sluga Božji otac Ante Gabrić, suradnik Majke Tereze, koji je veliki dio svog života proveo u Indiji, nesebično darujući svoju ljubav siromasima i dijeleći s njima svakodnevne životne tegobe.

Kardinalska konklava izabrala je Karola Wojtylu za papu na današnji dan, 16. listopada 1978. godine.

Na današnji dan, neprijateljska srbo-četnička agresija ubila je jednog od ponajboljih Hrvatskih sinova, hrvatskog branitelja, hrvatskog junaka, generala BLAGU ZADRU!

Njegov grob, koji se prvotno nalazio na gradskom groblju, postao je stjecište njegovih brojnih štovatelja.

Na današnji dan, 15. listopada obilježava se Dan sjećanja na malene anđele.

Na današnji se dan, 13. listopada 1917., u poljima Cova da Iria, blizu portugalskog grada Fatime, dogodilo se ‘Čudo Sunca’ prilikom posljednjeg ukazanja Blažene Djevice Marije.

10. listopada obilježava se Svjetski dan beskućnika i obilježavanjem ovog dana želi se podići razina svijesti o problemu beskućništva.

Na današnji dan 1571. godine savez kršćanskih naroda izvojevao je veliku pobjedu u pomorskoj bitci kod Lepanta protiv Otomanskog Carstva.

Taj datum odabran jer se na isti dan u svijetu obilježava dan Svetog Franje Asiškog.

Na današnji dan, 3. listopada 1998. godine, papa sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici, proglasio je blaženim zagrebačkog kardinala, slugu Božjega, Alojzija Stepinca.

Danas, 14. rujna prisjećamo se rođendana jednog franjevca koji je svojom dugom službom ovdje u Međugorju (od 1997. – 2013. godine) mogli bi reći, obilježio jedno cijelo razdoblje služenja i poslanja bilo međugorskim hodočasnicima, bilo župljanima, a ponajviše svojim predanim radom u Majčinom selu i zajednici Milosrdni Otac.

Na današnji dan 14.09 1993 pripadnici “Prozorskog bataljona”, uz sudjelovanje još nekoliko postrojbi u ranim jutarnjim satima upadaju u selo Uzdol i pri tome čine nezapamćen zločin.

Stranica 1 od 3