Marin Čilić dodijelio 25 stipendija talentiranim mladim glazbenicima i sportašima Martina Pašić

Marin Čilić dodijelio 25 stipendija talentiranim mladim glazbenicima i sportašima

U prekrasnom ambijentu Smaragdne dvorane hotela Esplanade u Zagrebu, naš proslavljeni tenisač Marin Čilić uručio je 25 stipendija za mlade glazbenike klasične glazbe i sportaše koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.

Oni su odlični učenici koji svakodnevno treniraju, nekada čak i ujutro prije škole, pa tako buđenje u pet ujutro ili vožnja na trening u drugi grad im ne predstavlja nikakav problem. Raditi ono što najbolje znaju i vole njihova je najveća želja, ponekad i kada stvari možda ne idu po planu. Manjak sportske opreme, život u drugom gradu daleko od obitelji ili nedostatak financijske sigurnosti nisu ih pokolebali. I baš zato, Zaklada Marin Čilić je odlučila slijediti njihove snove.

Svim okupljenima obratio se i proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić prisjetivši se dana kada je on započinjao karijeru i kada je u njihovim godinama sanjao o današnjem uspjehu.

„Otkad znam za sebe nikad nisam propustio nijedan trening, ali ono što je najvažnije što tada kao dijete nisam znao gdje je zapravo moj potencijal. I baš zato htio bih prenijeti svima koji su danas ovdje da se ne ograničavaju potencijalom, tj. da uvijek stavite veće zadatke ispred sebe. Čega god se primili, budite motivirani jer zvijezde su kao što uvijek kažemo – samo granica! Poručio bih i vama, dragi roditelji nešto na primjeru mog dragog prijatelja. Svi znamo put Luke Modrića. Ono što sam ja shvatio kroz njegovu priču, i sav taj težak start i uspjeh koji je postigao. Nemojte misliti da vaše dijete mora biti najbolje, ono mora slijediti svoj put – idite korak po korak jer upravo to učenje i neodustajanje će ih dovesti do uspjeha.“ – poručio je Marin.

Sportske stipendije uručene su Borni Peteku iz Zagreba (stolni tenis), Emi Sobol iz Delnica (skijaško trčanje i biatlon), Ivi Rokvić iz Pule (jedrenje), Lucijani Lukšić iz Splita  (plivanje), Luki Čarapoviću iz Osijeka (plivanje), Marku Srediću iz Zagreba (veslanje), Matei Svečnjak iz Strmca kraj Samobora (judo), Nikolini Mesić iz Zagreba (taekwondo), Petri Goleš iz Splita (taekwondo) i Roku Bengeriu iz Šemovca kraj Varaždina (kajak i kanu slalom na divljim vodama), Roku Brantuši iz Zagreba (taekwondo), Veroniki Vilk iz Slatine ( hrvanje) i Vigu Lašiču iz Zagreba (mačevanje). Glazbene stipendije, dodijeljene su Antei Glavaš iz Požege (bisernica), Antoniu Sabolu iz Bjelovara (trombon i eufonij), Damjanu Ceriću iz Zagreba (klavir), Đive Ćatić iz Dubrovnika (violončelo), Elizabeth Aria Cone iz Bjelovara (rog), Luciji Kaplowitz iz Donje Bistre (violina), Luki Bujdi iz Opatije (harmonika), Niki Božeku iz Preloga (tuba), Pauli Ćatić iz Dubrovnika (violina), Pauli Novosel iz Zagreba (violina), Petru Đuli Vrbaniću iz Zagreba (violončelo) i Petri Juriši iz Zagreba (harmonika).

Kako bi postali u nečemu dobri, svi znamo da je potrebno mnogo truda, rada i odricanja. Štoviše, neka istraživanja kažu da je potrebno preko 10 000 sati kako bi usavršili vještinu o kojoj sanjamo. Svirati, igrati ili stvarati toliko sati definitivno nije lako, no u životu uvijek želimo dati najbolje od sebe. Nažalost, ponekad čak i kada dajemo više od 100%, okolnosti nam ne idu u prilog. Nakon što je ostvario svoje snove, poznati hrvatski tenisač sada zahvaljujući svojoj želji i vrijednom timu Zaklade Marin Čilić gradi teren za tuđe snove. I baš zato ne čudi ovogodišnji rekordan broj prijava mladih sportaša i glazbenika iz svih krajeva Lijepe Naše što je rezultiralo dodjelom čak 25 stipendija pete generacije stipendista.

„Budite ponosni jer ova stipendija vam ne treba biti uteg da morate biti prvi, naprotiv – ovo je samo dokaz da ste na pravom putu i da samo tako nastavite“ – nadodao je voditelj Zaklade David Milić. 

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine, a čvrsto vjeruje da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostaviti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu. Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi mogli istražiti svoj potencijal i pretvoriti svoje snove u stvarnost. Do sada su dodijeljene 102 stipendije, obnovljeno je 6 školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i 4 školska multifunkcionalna igrališta, a uz sve navedeno, s petom generacijom stipendista, ukupan iznos dodijeljenih stipendija, prešao je milijun kuna.

Uz brojne donatore iz cijelog svijeta Zakladi Marin Čilić pridružila se i Zagrebačka banka koja će dobitnike, nakon dodjele stipendija, educirati o upravljanju financijama, te brend Always s ciljem pomaganja djevojkama iz svih krajeva Hrvatske da slijede svoje snove i ostvare svoj puni potencijal.

Više informacija o radu Zaklade Marin Čilić može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.