Izbornik Dalić na Mladifestu: "Borite se i tražite svoj put. Bog će uvijek biti uz nas"

Ovogodišnji program "Mladifesta", koji se organizira po uzoru na onaj u Međugorju, održava se pod geslom "A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno.“ (Mudr 7,11).

U organizaciji Marijine legije i potporu Sisačke biskupije, u petak je u Župi sv. Kvirina u Sisku započeo jubilarni peti po redu "Mladifest Hrvatska".

Ovogodišnji program "Mladifesta", koji se organizira po uzoru na onaj u Međugorju, održava se pod geslom "A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno.“ (Mudr 7,11).

U susret je okupljene uveo predsjednik komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec, a sve okupljene, kao i one koji "Mladifest" prate putem TV kanala i društvenih mreža, pozdravili su povjerenik za mlade Sisačke biskupije Marijan Štingl i rektor Bazilike sv. Kvirina Robert Jakica. Oni su iskazali dobrodošlicu u grad hrvatskih pobjeda i grad sv. Kvirna, istaknuvši kako ovakvi susreti donose brojna dobra i duhovne plodove, javlja Laudato.

Uslijedilo svjedočanstvo Nade Burum, koordinatorice trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku i promotorice trajnog euharistijskog klanjanja u Hrvatskoj te članova Katoličke malonogometne lige, tajnice Ureda za mlade HBK Ive Vrabac, vlč. Ivana Grbešića, koji je KMNL pokrenuo u Sisku te Mateja Križanića, aktivnog igrača u ligi.

Svoje svjedočanstvo vjere s okupljenima je podijelio i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. On je iskreno i srcem progovorio o svom djetinjstvu, nogometnoj reprezentaciji, vjeri i ljubavi prema domovini koja ih drži zajedno te molitvi krunice koja mu daje snagu.

"Dragi mladi, morate vjerovati, biti uporni, čvrsti u svojim nakanama jer uvijek se dobro dobrima vrati. Kada dođu teški trenuci i prepreke, najlakše je odustati - borite se i tražite svoj put. Dragi Bog će uvijek biti uz nas - poručio je izbornik Dalić.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić održao je katehezu na temu Euharistije, istaknuvši kako je važno poznavati ono što je pred nama u Misi jer nam to omogućuje da još dublje živimo otajstva koja nam je Krist ostavio.

Misno slavlje,, kao krunu prvog dana "Mladifesta", predslavio je sisački biskup Vlado Košić. U svojoj je propovijedi rekao kako je naš Bog, Bog čudesa, o čemu svjedoči i prvo čitanje iz Knjige postanka, kada je Bog Abrahamu, koji je imao 99 godina, i ženi mu Sari od 90 godina, obećao potomstvo.

- Doista, Sara je rodila sina Izaka, od Izaka se rodio Jakov, a njemu dvanaest sinova po kojima nose imena dvanaest izraelskih plemena. Tako je nastao taj prvi Božji starozavjetni narod. Tu je Bog želio pokazati svoju čudesnu desnicu,, da je njemu sve moguće, samo mu treba vjerovati. Kaže Poslanicama Hebrejima da kada je Bog navijestio Abrahamu da će od njega poteći veliki narod,, povjerova Abraham i uračuna mu se u pravednost. Kada vjeruješ i protiv svake nade se nadaš, to je prava vjera i pravo povjerenje. Kada ne vidiš što slijedi iza svakog tvog koraka, a ti se, kako kaže prof. Ivančić, usuđuješ baciti u naručje i Očeve te ruke uhvate i ti si spašen. Zato jedino što trebamo naučiti danas iz Riječi Božje, jest da trebamo imati povjerenje u Boga i da Bog čini čudesa i kada je to nemoguće - poručio je biskup.

Prvi dan zaključen je pobožnošću križnog puta koji je predvodio povjerenik Štingl, a za koji su razmatranje za svaku postaju napisali hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji.

Podsjetimo, program "Mladifesta Hrvatska" možete pratiti uživo u subotu i nedjelju na Laudato TV-u i našim društvenim mrežama.