Svjedočanstvo: Nikolina i Tomislav Slavić

Donosimo vam dva lijepa svjedočanstva bračnog para SLAVIĆ iz Splita sa netom završenog seminara koordinacije zajednica Obnove u Duhu Svetom koja se od 4. – 8. Travnja održala u Međugorju.

TOMISLAV SLAVIĆ, iz zajednice Novo rađanje iz Splita
U karizmatskoj zajednici sam od 2009. godine u kojoj sudjelujem zajedno sa svojom ženom i djecom. Uključujemo i djecu gdje god idemo. Inače pohađaju i vjerski vrtić tako da odrastaju u klimi slavljenja i molitve. Vidim kako je veliki blagoslov da je obitelj zajedno, da raste u vjeri, da zajedno moli jer sve to djeca gledaju. To im se pruža kao primjer i to im daje veliki osjećaj sigurnosti, a to je ono što djeca najviše trebaju. Na ovom seminaru sam u organizacijskom timu pa baš nemam puno prostora za praćenje programa, a to uvijek zahtjeva da umrete sebi da netko drugi može primati. Rekao sam: „Bože ja sam tu što god treba evo me!“, a ako uspijem što primiti dobro je, jer znam da će Bog sve to nadoknaditi. To je s jedne strane radost, a s druge strane jedna velika obaveza. Prema nasmijanim licima ljudi čini mi se da će sve ovo biti vrlo plodonosno, ali sve je to samo sjeme koje Gospodin sije, a poslije je potrebno vrijeme da sve to iznikne. Važno je da budemo radosni i da svijetom pronosimo Isusa, a ovi susreti upravo u tome pomažu: da upoznamo dublje Isusa Krista i da si posvjestimo što je On učinio za nas.

NIKOLINA SLAVIĆ, članica zajednice Novo rađanje iz Splita
Evo ja sam Tomislavova žena i majka dvoje djece (treće je na putu). Meni je na ovom seminaru bilo puno prekrasno, premda sam imala zaduženja i obaveza oko djece i oko seminara. Ali unatoč tome Gospodin mi je dao milost da uspijem biti prisutna baš onim trenucima koji su meni osobno progovarali i bili potrebni. Uglavnom smo ja i muž bili blizu jedno drugog, a djeca su bila u radionicama organiziranim za djecu, ali kada je bilo potrebno, svi smo bili skupa. Upravo ova situacija da smo ovdje kao cijela obitelj vidim kako nam pomaže u našem obiteljskom životu, da možemo zajedno slaviti Gospodina i da djeca sve to gledaju, i da onako kako vi rastete, rastu i oni, te ih tako odgajate u jednom Božjem svjetlu koje polako u njima svakog dana sve više raste. I kad oni vide kako vi to živite iz dana u dan, onda to njima postaje normalna rutina života s Bogom.