40 DANA ZA ŽIVOT Relikvije svetog Ivana Pavla II stižu u Zagreb!

“Narod koji ubija vlastitu djecu, nema budućnosti…Patnja nevinih, nerođenih, odredit će sudbinu svijeta…Žurno je potrebna jedna velika, svjetska molitva za nerođenu djecu!” riječi su velikog i svetog pape Ivana Pavla II. koje su se proročki ostvarile u molitvenoj inicijativi 40 dana za život.

Relikvije sv. Ivana Pavla II obilaze Hrvatsku u sklopu Inicijative 40 dana za život. Obišle su Slavoniju i Dalmaciju, a na red je došao i Zagreb.Dana 22. ožujka (četvrtak) relikvije Ivana Pavla II bit će izložene u župi svetog Josipa na Trešnjevci, a dan nakon, u petak 23. ožujka cijeli dan relikvije će biti s moliteljima na bdjenju ispred Vinogradske bolnice.

Susret s relikvijama velikog sveca i apostola nerođenih završava Križnim putem, Svetom Misom i cjelonoćnim bdjenjem, klanjanjem pred Presvetim za nerođene i za prestanak pobačaja u Hrvatskoj u crkvi Presvetog Srca Isusova u sklopu Vinogradske bolnice!

Ivan Pavao II je na preporuku liječnika trebao biti pobačen

‘Sv. Ivan Pavao II. veliki je zagovornik života, promicatelj pro lifea, puno je pisao i molio o toj temi. I njegovoj majci su u trudnoći s Karolom savjetovali da pobaci jer je liječnik rekao kako postoji mogućnost da oboje izgube život. Ali, njegova majka je stavila svoje pouzdanje u Gospodina i rodila jednog od najvećih ljudi, papu i sveca. Papa Ivan Pavao II. rekao je da je hitno potrebna velika svjetska molitva za nerođeni život. “Mi u tim njegovim riječima vidimo uporište za svoje djelovanje”, rekli su organizatori Inicijative 40 dana za život u Hrvatskoj.

Papa je napisao i encikliku ‘Evanđelje života’ u kojoj govori o potrebi zaštite nerođenog života, dodaju,  istaknuvši kako je velika milost da je baš relikvija sv. Ivana Pavla II. s moliteljima u kampanji, da se svetom papi i na izvanjski način iskaže veće štovanje i utječe njegovu zagovoru.

U kampanji se ističe poruka sv. Ivana Pavla II.: ‘Život se povjerava čovjeku kao blago koje se ne smije gubiti, kao talent s kojim ne treba trgovati. O njemu čovjek treba položiti račun svome Gospodaru. Svaki je čovjek ‘čuvar brata svoga’ jer Bog povjerava čovjeka čovjeku’.

Nadalje, Sveti Ivan Pavao II 1979. pozvao je na obranu nerođenih sljedećim riječima:

‘Svi ljudi trebali bi poštovati svakog čovjeka kao jedno Božje stvorenje, koje je po Utjelovljenju i sveopćem Otkupljenju pozvano biti Kristovim bratom ili sestrom. Ovo razmišljanje za nas je temelj svetosti ljudskog života i upravo zbog toga slavimo svaki ljudski život.

Upravo je to razlog zbog kojeg trebamo braniti svaki ljudski život od svih opasnosti koje mu prijete ili ga slabe.

Zbog toga ćemo mi ustati svaki put kad ljudski život bude ugrožen ili kad netko napadne svetost ljudskog života. Mi smo ti koji ćemo ustati i viknuti da NITKO NEMA pravo uništiti nerođeni život.’