VELIKA MILOST KAMPANJE 40 DANA ZA ŽIVOT Relikvije svetog Ivana Pavla II. putuju Hrvatskom, danas stižu u Split

'Svaki je čovjek “čuvar brata svoga” jer Bog povjerava čovjeka čovjeku' -  misao je svetog Ivana Pavla II. prema kojoj ova kampanja brani pravo na život svakog ljudskog bića od začeća i pružanje podrške svakoj trudnici.


Posebna milost kampanje 40 Dana za život je što će ispred svih bolnica i domova zdravlja u Hrvatskoj biti donesene relikvije svetog oca Ivana Pavla II.

Bdijte s nama uz relikvije svetog oca Ivana Pavla II. pred bolnicama diljem Hrvatske, pozivaju iz pro-life molitvene inicijative.

Danas na svečanom otvorenju kampanje u Splitu, u 16:30 bit će moguće štovanje relikvija, a raspored dolaska relikvija ispred bolnica u Dalmaciji je sljedeći:

14.2. Split
15.2. Imotski
16.2. Makarska
17.2. Dubrovnik
18.2. Metković
20.2. Zadar
21.2. Šibenik
22.2. Knin
23.2. Split
 
40 dana za život je pro-life molitvena inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece, koja je započela 2004. od strane lokalnih kršćanskih zajednica u Bryan College Station u Teksasu.[1] Inicijativa se sastoji od 40 dana molitve i posta u kombinaciji s miroljubivim bdijenjem ispred klinike ili bolnice u kojima se vrše pobačaji, te u osvješćivanju lokalne zajednice o problemu pobačaja.

Koncept 40 dana našao je nadahnuće u Bibliji. Noa je bio u Arci 40 dana, Mojsije 40 dana na brdu Sinaj, a Isus 40 dana u pustinji.